Annons

Nytt mittfält blev nyare när Bjurström skadades

TFF-mittfältet var helt nytt för året redan inför AIK-matchen och mera nytt skulle komma.
Sport • Publicerad 8 oktober 2007
Strax före pausen drabbades Jonas Bjurström av en fotskada. Inget mer spel för Jonas i går och Benny Nårtensson och Peter Andersson hjälpte Jonas från planen. Mot Hammarby om 14 dagar räknar Jonas med att vara klar för spel igen.
Strax före pausen drabbades Jonas Bjurström av en fotskada. Inget mer spel för Jonas i går och Benny Nårtensson och Peter Andersson hjälpte Jonas från planen. Mot Hammarby om 14 dagar räknar Jonas med att vara klar för spel igen.Foto: 
Hasan Cetinkaya, här i duell med Ivan Obolo, var med i TFF:s startelva för första gången sedan Hammarby borta den 14 april.
Hasan Cetinkaya, här i duell med Ivan Obolo, var med i TFF:s startelva för första gången sedan Hammarby borta den 14 april.Foto: 

Jonatan Bergh, Jonas Bjurström, Hasan Cetinkaya och Kristian Haynes inledde. För Hasan var det andra matchen från start – i år!

– Ja, jag inledde mot Hammarby men spelade mycket redan i premiären mot Göteborg, informerar Hasan direkt efter matchen.

Annons

Nästan på dagen fem månader sedan sist (TFF– Hammarby möttes den 14 april) men Hasan var inte orolig, när han fick beskedet under lördagsträningen:

– Nej, jag har rutin och vet vad som krävs. Jag har känt mig stark under hela säsongen och det var bara att gå in och köra 90 minuter.

Anledningen till Hasans inhopp i startelvan hade att göra med Mattias Thylanders förkylning. Bland andra tänkta ersättare fanns Magnus Andersson men han har skadat sitt ena knä och var därför också indisponibel. Jonas Bjurström spelade med stort självförtroende – så länge han fick vara med – och minuterna före pausen trodde Jonas säsongen var över:

– Ja, första känslan var att skadan var riktigt, riktigt allvarlig men efter matchen känns det lite bättre.

Det var i en tuff kamp om bollen med en försvarande AIK-are längst nere vid vänstra hörnflaggan som olyckan var framme.

– Jag fastnade i gräset med vänsterfoten och fick AIK-aren över mig och direkt gjorde det fruktansvärt ont, förtydligar Jonas.

Väl i omklädningsrummet efter duschen känner Jonas sig mycket bättre:

– Ja, och det ska inte vara några problem, eftersom vi ju vilar i två veckor. In efter pausen – i stället för Jonas – kom Jens Sloth och det var en något ringrostig TFF-are:

– I våras spelade jag sju matcher från start men sedan fick jag problem med ett knä under sommaren. Väl tillbaka spelade jag med U-laget men jag har inte spelat match sedan i augusti.

Jens gjorde inte alls bort sig och nu ser han fram emot fortsättningen i TFF:

Annons

– Ja, det kändes bra med bollen och det känns skönt att vara tillbaka. Jag kommer att söka till läkarlinjen igen men kommer jag inte in kör jag på med TFF även nästa år. Jag har också kontrakt över 2008, avrundar Jens.

Till nykomponerat TFF-mittfält ska också läggas Emil Mårtensson inhopp under slutet, när han ersatte Jonatan Berg. Då återstod bara dryga tio minuter men även Emil visade gott gry och hann komma fram på högerkanten vid ett par tillfällen.

FOTNOT: Tvåveckorsuppehållet i allsvenskan har att göra med landskamperna. Sverige möter Liechtenstein på lördag och Nordirland nästa onsdag.

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons