Annons

Nytt lag innebär ljus framtid för damlaget

Innebandyn blir mer och mer populär. Framför allt är det tjejer mellan 13 och 16 år som lockas av sporten. I fjor var ökningen så stor att Palmstaden startade ett helt nytt lag för 15- och 16-åringar.
Sport • Publicerad 1 februari 2005

Plötsligt bara de vällde in " tonårstjejer med lust att spela innebandy. I Palmstaden fanns inget annat val än att bilda ett helt nytt lag.

– Några av spelarna kom till oss och frågade om vi inte kunde starta ett lag för 16-åringar. Vi startade i augusti och nu har vi 25 till 30 spelare som är 15, 16 år. De har presterat mer än vi räknat med och vi är stolta över hur de har utvecklats, säger Jill Olsson som tränar laget tillsammans med Sofia Gren och Linda Svensson.

Annons

Deras förklaring till att sporten fått ett uppsving lyder:

– Det är aldrig dåligt väder.

– En intensiv sport.

– Man behöver inte så många grejer förutom en klubba. Målvakten Carolin Kronholm, 16, har varit i klubben i fyra år och fick förra året se hur många i hennes ålder strömmade till Palmstaden. Hennes analys är att innebandyn fått mer utrymme i tv och tidningar och att den lockar många nyfikna.

– Innebandyn har blivit mer uppmärksammad i media. Det är en relativt ny sport och många vill prova. Det är bra att innebandyn uppmärksammas eftersom det är den bästa sport som finns.

I helgen var Carolin Kronholm en av hjältarna i 2"1-segern över seriekonkurrenten Näset. Trots tidigt underläge kunde Palmstaden vända matchen.

– Vi kunde ha skapat mer framåt och tappade en del av vårt spel mot slutet. Men vi har en kämpaglöd i hela laget. De flesta känner varandra sedan tidigare och det är roligt att spela, alla vill vinna, säger Carolin. Trion som leder damlaget spelar med seniorerna. En fördel tycker damtränaren Jonny Olsson.

– De kör samma övningar på träningarna som vi har. När tjejerna tar steget upp till A-laget är de redan vana.

Inför den här säsongen tappade A-laget tio spelare.

– Det blir så när många av tjejerna jobbar på kvällstid, till exempel inom vården. Vi har fyllt på med några tjejer från det här laget, den yngsta som tränar med oss är 15 år, säger Jonny Olsson.

Annons

Någon garanti för en upprepning av liknande massavhopp finns inte.

– Mycket har att göra med vad kompisarna gör. Stannar de kvar är det lättare att vara kvar själv.

Någon direkt oro har inte Jonny Olsson.

– Vi har ett F12-lag och ett F 14-lag och där är det 25 spelare. Det ser bra ut för framtiden.

Martin Falkenby

INNEBANDY TRELLEBORG
INNEBANDY TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons