Annons

Nytt kontrakt för Wihlborg

De segdragna förhandlingarna är klara. I veckan skriver Andreas Wihlborg på ett tvåårskontrakt med TFF.
Sport • Publicerad 1 december 2009

TRELLEBORG. – Klart det har varit ovissa veckor men nu känns det bra, säger den 22-årige yttern.

Efter många turer har Andreas Wihlborg och TFF kommit överens om en förlängning av Wihlborgs kontrakt. På måndagskvällen nåddes en muntlig uppgörelse.

Annons

– Vi är överens om lön och kontraktslängd. Det är lite småklausuler, såsom om lönen ska öka under vissa matcher, som är kvar. Men i stort sett är allting klart. Nu ska det bara ner på papper, säger Andreas Wihlborg.

Kontraktstiden sträcker sig över två år, trots att TFF i sitt förslag stred för ett treårskontrakt.

– Från första början har jag sagt att jag vill ha två år. Jag tycker det känns lagom med tanke på att mitt förra kontrakt var på tre år och det hände väldigt mycket på de åren. Första kontraktsförslaget var ju på två år men sen ändrade klubben sig till tre eftersom de vill bygga i en treårsperiod. Men jag fick igenom mitt krav på två år vilket känns mycket bra.

Och lönen?

– Jag och pappa satte oss innan förhandlingarna och bestämde oss för att om det blev lägre än ett visst belopp så ville jag inte skriva på. Nu har vi hamnat exakt där vi sa att mindre än det här går inte.

Andreas Wihlborg säger sig vara nöjd med uppgörelsen och ser nu fram emot att leta lägenhet och börja träna efter semestern.

– Jag tror att jag kan träna på torsdag. Som det ser ut nu så är vi överens och vi ska nog skriva på papperna under tisdagen eller onsdagen.

Är du ordinarie på yttermittfältet i TFF nästa år?

– Det är klart det är det jag hoppas på och jag ser inte varför det inte skulle gå, säger Andreas Wihlborg.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons