Annons

Nytt hopp om karriären för Thylander

I måndags kväll såg det ut som att karriären var över. Men tisdagens glädjebesked från TFF:s sjukgymnast Peter Andersson gav nytt hopp.
Sport • Publicerad 15 juli 2009
Foto: Bjˆrn Lindgren
Foto: 

"Jag kan vara tillbaka om åtta, tio veckor", säger en lättad Mattias Thylander.

Det bakre korsbandet på Mattias Thylanders högra knä är helt av. Men i övrigt är "Thylle" helt hel. Och framförallt – karriären är inte över.

Annons

– Det var ett väldigt positivt besked. Jag kan vara tillbaka om åtta, tio veckor och behöver inte opereras, säger 34-åringen till TA efter tisdagens magnetröntgen där klubbens sjukgymnast Peter Andersson var medverkande.

När Mattias Thylander linkade av Vångavallens gräsmatta i går var det många som befarade att det främre korsbandet var av och att Thylander hade spelat sin sista fotbollsmatch. Själv satte han uppe hela natten mot tisdag för att läsa på om korsbandsskador. Han anade redan innan sin magnetröntgen att det inte behövde vara så farligt.

– Jag sov knappt något, utan satt på nätet och läste om korsbandsskador hela natten. Det är därför jag är lite trött i dag, småskrattar han.

Thylander kände ingen instabilitet i knäna under tisdagen, vilket man i regel gör om det är främre korsbandet som gått av. Det bakre korsbandet läker ofta snabbare.

– Det har känts bra i knät i dag och jag har inte haft några problem. Peter Andersson kommer att sätta ihop ett rehabprogram till mig där fokus kommer att ligga på koordinationsträning och på att bli kvitt smärtan.

"Thylle" har inte heller gett upp hoppet om spel i allsvenskan innan året är slut.

– Mitt mål är att spela i TFF:s B- eller A-lag innan säsongen är slut, eller på en nivå jag är nöjd med, vilket kan innebära att jag känner att jag presterar på träning.

Någon utlåning senare i höst för att få speltid kommer dock inte vara aktuellt.

– Jag vill inte bli utlånad som skadad, kommer jag till en ny klubb vill jag vara frisk.

Hur är känslorna efter beskedet?

Annons

– När jag har varit skadad tidigare har det jobbigaste varit att vänta på besked om hur lång tid det tar att vara tillbaka. Nu vet jag vilken skada jag har, och jag vet hur jag ska göra för att komma tillbaka. Jag kommer att jobba stenhårt.

Karriären är inte över, det måste ändå kännas väldigt skönt?

– Jag hoppas på att den inte är över än i alla fall, men jag tar inte något för givet.

Filip Magnusson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons