Annons

Nytt golfkort på slätten

Sport • Publicerad 9 februari 2006

Även om vi befinner oss mitt i vintern och alla golfbanor i Sverige ligger i ide finns ändå en del golfnyheter att rapportera. De har att göra med golfekonomin och i de flesta fall handlar det om billigare alternativ.

– Vi har gått ur Sydpoolen för vi tycker det har blivit så himla stort. Vi känner att det mest gynnar de små klubbarnas medlemmar och så blev det för billigt och orättvist. För vår del blev det till och med så att vår egen gästgreenfee blev dyrare än gäster med sydpoolmedlemskap och det känns fel, meddelar Kjell Johansson, ordförande i Flommens GK.

Annons

Kjell berättar också att man gjort en undersökning bland medlemmarna – vilka andra golfklubbar man vill besöka och att detta fått styra:

– Vi har tecknat ett avtal med tio klubbar och där gäller 200 kronor i greenfee under vardagar, förtydligar Kjell.

Klubbarna som Flommen samarbetar med är Falsterbo, Ljunghusen, Malmö, Rönnebäck, Sofielund, Söderslätt, Tegelberga, Trelleborg samt Ystad GK. När det gäller samarbetet med Falsterbo och Ljunghusen gäller detta dock inte under högsommaren. Det är mycket på gång mellan klubbarna i södra Skåne, när det gäller samarbete och ett annat sådant är Sydkortet.

Här betalar medlemmar i Trelleborg, Vellinge, Tegelberga och Söderslätt 1 000 kronor för att få utnyttja varandras banor under helgfria vardagar.

Sydpoolen har nästan bara fyllts på under årens lopp sedan starten och så är det i år också, där Landskrona GK är ny medlem. Sammantaget har dock poolen minskat i och med att Kristianstads GK följer Flommens exempel och lämnar.

Kjell Johansson i Flommen påtalar det billiga i Sydpoolenarrangemanget och 180 kronor för vuxna och 80 för ungdomar är ju också billigt i golfsammanhang.

Så billigt kan man fortfarande spela på följande sydsvenska banor:

Abbekås, Allerum, Assartorp, Bedinge, Bosjökloster, Carlskrona, Degeberga-Widtskövle, Eslöv, Hässlegården, Hässleholm, Karlshamn, Kvarnby, Kävlinge, Landskrona (ny), Ljungbyhed, Lunds Akademiska, Lydinge, Malmö, Nicklastorp, Olofström, Perstorp, Romeleåsen, Ronneby, Sjöbo, Skepparslöv, Sofiedal, Stiby, Svalöv, Söderslätt, Sölvesborg, Tomelilla, Torekov, Trelleborg, Trummenäs, Vellinge, Wittsjö, Ystad, Åkagården, Älmhult, Ängelholm, Örestad, Öresund, Örkelljunga, Österlen samt Östra Göinge Nya GK.

På vissa banor gäller inte Sydpoolen under juli månad.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons