Annons

Nytt fall på Vångavallen

Orättvisa resultat finns inte i fotboll, men skulle det finnas hamnar onsdagskvällens drabbning på Vångavallen under kategorin orättvisa matcher. TFF skapade mängder med målchanser mot IFK Malmö, tilldömdes en straff och höll tätt bakåt - i 88 minuter.
Sport • Publicerad 14 augusti 2002

IFK vann Skånederbyt med matchens enda mål och kunde göra det tack vare flyt och en duktig målvakt i Kenneth Mattsson. För TFF radade upp målchanser och den som allt som oftast var siste man på bollen var Kristian Haynes som gjorde sin bästa match i TFF-tröjan. - Visst kändes det bra i dag, men jag måste sätta någon av mina chanser, sa den pigge anfallaren. Haynes hade inte mindre än fyra kvalificerade målchanser: I andra minuten: Christian Andersson spelar ut bollen till Patrik Svensson på högerkanten. Patrik slår in bollen efter marken och Kristian Haynes slår till direkt, rakt på Kenneth Mattsson. I fjärde minuten: Kristian Haynes fångar upp en boll från Patrik Svensson, drar in bollen i straffområdet och kommer ensam mot IFK-målvakten. Skottet går strax utanför högra stolpen. I 46:e minuten: Patrik Svensson med föredömligt förarbete och inlägg till Jonas Nilsson, som gör "sin gubbe" och tåar fram bollen i mitten till Haynes som är i obalans och skjuter precis utanför. 63:e minuten: Andreas Olsson slår en inåtskruvad frispark som Haynes nickar på en försvarare och över målburen. - Tre av chanserna var riktigt bra och jag borde ha gjort mål när jag kom fri och sköt bollen utanför. Fotboll handlar om att göra mål och inte heller denna gång lyckades det på Vångavallen för TFF. Senaste målet gjordes av mittbacken Peter Abelsson, mot Sylvia i slutet av maj. Inte heller den normalt så säkre straffskytten lyckas göra mål på Vångavallen numera. I 33:e minuten fick han chansen från punkten sedan Patrik Svensson fällts av Kenneth Mattsson. Straffen var välplacerad men alldeles för löst slagen och IFK-målvakten tog revansch på sig själv. Mot slutet av matchen kom så den där otäcka känslan som det gör när ett lag ligger på för mål. Två minuter återstod när IFK fick en frispark som Glenn Holgersson sköt in i maskorna. Typiskt baklängesmål för TFF - fast situation i slutet av en halvlek. Tränare Ulf Larsson var mycket nöjd med spelet och det taktiska genomförandet matchen igenom och nog var det länge sedan TFF presterade så bra fotboll. Men motståndet var blekt och trelleborgarna slog bort många enkla bollar. Tränarparet Larsson-Grimberg ska dock hedras för deras offensiva synsätt på fotboll, som de fått spelarna att anamma. Till slut kommer säkert utdelningen.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons