Annons

Nytt deltagarrekord igen

När Sydkustloppet startade 2009 stod 80 löpare på startlinjen. I dag kan det bli närmare 800 löpare som deltar i loppet.
Sport • Publicerad 27 april 2013
Foto: Tomas Nyberg
Foto: Tomas Nyberg

Sydkustloppet har fått fäste bland trelleborgarna. Antalet deltagare bara fortsätter att öka för varje år. Förra året startade 509 personer loppet, det var nytt deltagarrekord med råge, 2011 var det 294 startande.

Nu blir det ett nytt rekord igen.

Annons

– Det är kul att loppet är uppskattat, säger Christer Hallgren, som startade Sydkustloppet tillsammans med några vänner 2009.

Hur många som kommer att springa i dag återstår att se. Hela 920 personer anmälde sig först till årets Sydkustlopp. Men när anmälningen skulle vara betald sjönk deltagarantalet till 750.

– Det finns möjlighet att efteranmäla sig på plats. Jag har tryckt upp 800 nummerskyltar, så 50 platser till finns. Men det blir alltid ett litet bortfall. Men mer än 600 som startar blir det garanterat, säger Christer Hallgren.

Kan ni växa mer?

– Du får fråga igen efter lördag, skrattar Hallgren.

– Men att det skulle bli vansinnigt mycket större är svårt att tänka sig, fortsätter han.

Den femte upplagan av Sydkustloppet innehåller också lite nyheter. Bland annat är det lite mästarnas mästare i dag, då alla tidigare vinnare har bjudits in till loppet.

Samtliga herrvinnare genom åren, och alla damvinnare utom en, Helen Härd som vann 2010, kommer att delta i loppet.

– Helen har vi tyvärr inte lyckats få tag i helt enkelt, berättar Hallgren.

En annan nyhet är att loppet kommer att filmas.

Annons

– Det är några bekanta till mig som ska filma loppet och göra en kortare video av det. Vi får se hur det används sen, säger Christer Hallgren.

Arrangörerna har också satt upp lite fler toaletter vid starten än tidigare. Dessutom har alla som anmälde sig innan 1 april sitt namn på sin nummerlapp.

För Christer Hallgren och hans vänner har populariteten gjort att de även får mer att göra för varje år.

– Vi har fått en hel del upparbetade rutiner nu som gör det lite lättare. Men det är mycket att göra, säger Christer Hallgren.

Att det skulle bli sådan succé, hade de svårt att tänka sig för fem år sedan.

INTERNAL INTERNAL
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons