Annons

Nytt deltagarrekord i Sylvesterloppet

Strålande väder och 60 motionärer som fullbordade Trelleborgsklassikern. Det var stora anledningar till att det blev deltagarrekord i Sylvesterloppet som avslutade Trelleborgsidrotten 2011.
Sport • Publicerad 31 december 2011
IFK Trelleborgs Magnus Hansson var snabbast av alla.
IFK Trelleborgs Magnus Hansson var snabbast av alla.Foto: Claes Nyberg
De rekordmånga deltagarna belönades med blåbärssoppa efter målgången.
De rekordmånga deltagarna belönades med blåbärssoppa efter målgången.Foto: Claes Nyberg
Majvi Wijk (i mitten) var snabbaste kvinnan i Sylvesterloppet. Till vänster om henne springer loppets äldsta deltagare, 73-årige Gert Magnusson.
Majvi Wijk (i mitten) var snabbaste kvinnan i Sylvesterloppet. Till vänster om henne springer loppets äldsta deltagare, 73-årige Gert Magnusson.Foto: Claes Nyberg

Termometern stod på nollan. Det var vindstilla och sol vilket skapade fina förutsättningar för de som löpte de sju kilometerna från Albäcksskogen till målgången vid Dalköpingeån.

247 löpare kom till start. Det var 20 fler än det tidigare rekordet som sattes 1991. Och många fler deltagare än de senaste åren då vädret har skrämt bort en del.

Annons

– Först och främst klassikern, sedan det bedårande vädret och även för att allt fler gillar att röra på sig, sa tävlingsledaren Jonas Andersson i IFK Trelleborg om varför han trodde att det blev deltagarrekord när loppet genomfördes för 27:e gången.

– Klassikern sporrar en lite extra. Jag har inte sprungit Sylvesterloppet tidigare, sa 49-årige Anders Colstrup.

Han var en av 60 motionärer som belönades med ett diplom efter målgång. Detta eftersom de genomförde Trelleborgsklassikern som införts detta år. De har sprungit i Sydkustloppet, Trelleborgsloppet och nu i Sylvesterloppet under 2011.

– Ett kul avslut på året. I och med att det ingår i klassikern valde jag att springa det, sa Anders Colstrup, som fick mersmak.

– Jag kommer att springa alla lopp nästa år också, de ligger bra i tid under året, sa han.

En annan av de 60 som belönades med ett diplom var 18-åriga Amanda Hallqvist.

– Jag har sprungit mer i år eftersom de startade Trelleborgsklassikern. Det är en kul grej och jag ville vara med på det när det var nytt. Det har blivit andra lopp i år också, bland annat Stockholm Maraton, sa Amanda Hallqvist som sprang Sylvesterloppet för tredje gången.

– Klassikern blir en extra sporre till att springa loppen i Trelleborg, funderade Amanda Hallqvist, om varför det varit många deltagare i alla Trelleborgslopp under året.

Men Sylvesterloppet är en tradition för många att avsluta året med.

– Detta är tionde gången jag springer Sylvesterloppet, det är ett roligt sätt att avsluta året på, sa Christian Lienau Svensson.

Annons

– Sylvesterloppet är en fin avslutning på året och början på något nytt också för många, sa Jonas Andersson.

Snabbast av alla var IFK Trelleborgs elitlöpare Magnus Hansson, som därmed försvarade titeln från i fjol. Han sprang på 23 minuter och 40 sekunder, men det var dryga minuten långsammare än vad han sprang på förra året, då det var is och snö. En fotskada gjorde att han var tvungen till att ta det lite lugnare i år.

Snabbaste kvinnan var IFK-engagerade Majvi Wijk. 54-åriga Wijk spurtade om 55-åriga Ann-Catrin Jisander på upploppet.

– Det är tio år sedan ungefär sedan jag vann senaste gången, sa en glad Wijk som kom i mål på 29 minuter och 45 sekunder.

Läs mer, och se fler bilder från Sylvesterloppet, i måndagens TA.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons