Annons

Nytt år för HBK – och nya skador

HBK:s årspremiär 2012 närmar sig. På söndag väntar Skånela på nytt. Senast lagen möttes fick HBK stryk med 22–38, men tränaren Pelle Käll har segerreceptet klart.
Sport • Publicerad 3 januari 2012
Manfall i HBK. Pelle Käll fick själv kliva in på planen under gårdagens träningspass.
Manfall i HBK. Pelle Käll fick själv kliva in på planen under gårdagens träningspass.Foto: Tomas Nyberg

– Att vi inte ger dem bollen tio gånger i rad. Då är det bättre att vi kasta upp bollen på läktaren, då hinner vi i alla fall hem, säger han och ler lite pillemariskt.

Pelle Käll lyfter hellre fram insatserna mot Önnered som man slog hemma och förlorade knappt mot borta.

Annons

– Rent prestationsmässigt är jag svinnöjd, sa han efter 26–27-förlusten borta mot Önnered.

Han sa samma sak efter måndagsträningen i Söderslättshallen där det var lite tunt med folk. Bara 13 utespelare var på plats och den före detta spelaren Pelle Käll gick in i tvåmålsspelet.

En av de som saknades var Lugilånet Goran Garic som är hemma i Bosnien på kortsemester. Saknades gjorde också skadade Robin Carlström, Danni Mitkovski-Glans, Max Johansson och långtidssjuke Viktor Faltin som ska undersökas av läkare under tisdagen.

Samtliga missar matchen på söndag.

Om Pelle Käll kanske var lite sarkastisk i sitt segerrecept verkar det ändå som att det just slarvet han vill få bort.

– Egentligen behöver vi inte ändra något. Vad vi behöver är att bli jämnare och ha större tålamod. När vi är dåliga är vi väldigt dåliga, när vi är bra är vi väldigt bra, säger han.

Vägen dit är träning och åter träning menar Käll.

– Vi måste träna ännu mer. Jag vill ha två pass till i veckan. Från fyra gemensamma pass i veckan som nu, upp till sex och successivt för att nå Elitserien upp i åtta pass.

Om botemedlet till svajigheten är träning, är förklaringen ungdom.

– Vi har ett ungt lag och det tar tid att bli bättre med de unga spelarna måste få misslyckas. men en skillnad är att i ett ungt lag som vårat kan det ibland vara svårt att bryta trender. Eftersom det är ett lagspel smittar oro lätt av sig.

Annons

En del skulle säga att HBK är i skriande behov av rutin. Spelare som kan driva på när det är som tuffast.

Pelle Käll lyfter fram två i dagens trupp.

– Johan Börjesson gör alltid sitt bästa och vår andra mittsexa Daniel Bygdemark är också en pådrivare även om han just nu bara sitter och cyklar, säger han om den knäskadade linjebjässen.

Och på tal om trupptillskott, HBK sonderar marknaden efter spelare. Frågan är vad de hittar.

– Vi letar förstärkning men i slutändan är det en ekonomisk fråga.

Louise Löfgren
Christian Abrahamsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons