Annons

Nykomling slog Pingvin

Pingvin inledde årets elitseriesäsong på sämsta tänkbara sätt. Förlust mot nykomlingen Götebrog RK med 15-26 (8-21). Tränaren Mark Stacey sammanfattade insatsen med ett kort: - Skitdåligt!
Sport • Publicerad 15 maj 2004

Hemmalaget inledde planenligt med poäng i matchens första anfall som Roger Marcher avslutade med en fin droppspark. Därefter var det tunnsått med bra individuella prestationer. Istället var det Göteborg som visade prov på fin rugby. Två fina anfall resulterade i två lyckade försök och ledning 3-14. Mattias Rippoli utnyttjade en bra pass från klunghalven Johan Frank och de tidigare Lugispelarna såg till att Pingvin närmade sig poängmässigt. I spelet på planen var det dock gästerna som fortsatt satte press på mästarna. Göteborg var giftiga i sina anfall och Pingvin, som i fjor var klockrena i defensiven, hittade inga motmedel. - Vårt klungspel var inte alls bra. Trots att vår klunga var större lyckades vi inte pressa dem. Jag vet inte varför. Kanske har vi dålig kondition, kanske hade vi dålig taktik, sa Mark Stacey som hittade fler brister i vårt spel. - Vi vann inte inkasten, kanske ett eller två. Det hade varit ett sätt för oss att sätta igång spelet. I och med att motståndarna ideligen erövrade bollen kunde inte Pingvin sätta igång några anfall. Göteborg är en aspirant till slutspelet. Laget har förstärkt med tongivande spelare från Vänersborg och har duktiga ungdomsklubben Frölunda som plantskola. - Det handlade absolut inte om underskattning från vår sida. Vi förväntade oss att de skulla vara på hugget, försäkrade Mark Stacey. Niklas Eriksson i andraledet tyckte att spelarna åtminstone kämpade, men att Pingvin inte spelade som ett lag. - Det blir så när det är många som har missat träningar. Var det underskattning? - Det var nog lite blandat. Jag tror många var övertända, det kände jag själv. Jag har gått och sugit på detta i två veckor nu och ville mycket. Nu måste vi se till att visa vilket lag som är svenska mästare. Pingvin-Göteborg 15-26 (8-21) Pingvin: Mattias Rippoli 5, Geoffrey Sussum 5,Roger Marcher 3, Peter Svensson 2 Göteborg: Christoffer Lundell 6, Leonardo Molinas 5, Torulf von Wackenfeldt 5, Niklas Parmelund 5, Robin Wallsten 5

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons