Annons

Nyförvärv snart redo för spel

När TFF i dag åker till Växjö för spel i inomhusturneringen Euro Accident finns Hasan Cetinkaya och Magnus Andersson med i bussen. Men inget av nyförvärven är tillgänglig för spel. "Jag ska skynda långsamt", säger Magnus Andersson.
Sport • Publicerad 26 januari 2007
Hasan Cetinkaya.
Hasan Cetinkaya.Foto: 
Magnus Andersson. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Magnus Andersson. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

Korsbandsskadan i somras har hållit Magnus Andersson borta från fotbollsplanen i ett halvår. Nu förbereder han sig för en återkomst i någon av försäsongsmatcherna.

Något spel i Växjöturneringen är dock inte aktuellt.

Annons

– Jag är med på alla träningar, men är inte med i spelmomenten. Det handlar först och främst om att bygga upp muskelstyrkan kring knät, säger 25-åringen. Nyförvärvet från Halmstads BK trivs i sin nya klubb.

– Här är bra stämning och alla är bra kompisar.

När han är redo för debut i TFF-tröjan är svårt att svara på. Klubbens sjukgymnast är förhoppningsfull.

– Magnus kör traditionell rehabilitering efter korsbandsskadan. Han är långt framme och målet är att han ska vara fulltränad och i matchform till den allsvenska premiären, säger Petar Andersson.

– Samtidigt är han i en känslig fas. I det här läget är det lätt att tro att man kan belasta mer än man gör. Magnus Andersson har sällskap i löpvarven runt planen av Hasan Cetinkaya. Men snart går Hasan in i spelet.

– Hasan ska kollas på måndag och får en ny status då. Förhoppningsvis kan han köra för fullt från och med måndag, säger Peter Andersson.

Hasan, 30 år i morgon, har haft problem med en överbelastad och inflammerad ljumske. Nu är alltså rehabiliteringsperioden i stort sett över.

– När som helst nu, det är Peter som bestämmer, säger Hasan Cetinkaya.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons