Annons

Nye sportchefen vill gå på djupet

Sedan början av året är Jonas Bergström sportchef på Trelleborgs Allehanda. I sin nya roll vill han gå på djupet – och se en större skillnad mellan TA digitalt och i pappersform.
Trelleborg • Publicerad 7 februari 2018
Jonas Bergström är ny tillförordnad sportchef på tidningen.
Jonas Bergström är ny tillförordnad sportchef på tidningen.

Vad vill du förändra i din nya roll som sportchef?

– Jag vill se mer fördjupningar. Det har vi tid till nu när vi inte kommer ut med en papperstidning varje dag. Det kan handla om bättre lokala reportage, längre helgintervjuer, bevakning av fler sporter och fler krönikor. Vi tar gärna emot tips på vad och vem vi borde skriva om.

Annons

Hur har reaktionerna varit bland sportläsarna på att papperstidningen numera bara kommer tre dagar i veckan?

– Många saknar måndagstidningen. Men jag vill visa att det är en skillnad mellan det digitala och pappersprodukten. Jag tror att den skillnaden kan lyfta oss. Så fort en match spelas gör vi fylliga texter på webben. I papperstidningen kan vi göra fördjupningar och blicka framåt.

En del innehåll har förändrats eller försvunnit från papperstidningen. Hur har läsarna sett på det?

– Vi har fått en del reaktioner på att spelredovisning och tipsförslag försvunnit. Men det är tjänster som vi köpte in och vi väljer att lägga resurserna på den lokala bevakningen. Sport i tv tog vi dock tillbaka efter att ha lyssnat på läsarna. Det är ett material som är svårt att ta del av på andra ställen.

Hur ser du på bevakningen i TA av nationella och internationella sporthändelser?

– Vi är bäst på det lokala. Men när det exempelvis nu är OS kommer det att synas i Trelleborgs Allehanda också, fast med andra infallsvinklar. Till exempel hade vi nyligen en intervju med tidigare Trelleborgsspelaren Patrik Hersley som ska spela med Tre Kronor i OS. Men det kommer inte bli några resultat och liknande, det tror vi att sportintresserade läsare tar del av på annan plats. Hos oss kan du läsa det som du inte kan hitta någon annanstans.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons