Annons

Nybliven pappa på jakt efter ny titel i TA-cupen

Fabian Karlsson trivs inomhus. Särskilt i TA-cupen. Förra året vann han med Janstorps AIF. Tidigare har han vunnit med TFF. I år siktar han på seger med Österlen FF. Division två-laget gick vidare från lördagens gruppspel tillsammans med Klagstorp.
Fotboll • Publicerad 1 december 2018
Klagstorps Lallo Pasarikovski frestar med avslut mot Harlösas målvakt.
Klagstorps Lallo Pasarikovski frestar med avslut mot Harlösas målvakt.Foto: Tomas Nyberg

Klagstorps IF har haft för vana att ta sig till slutspel i TA-cupen. 2018 blir inget undantag. Med många tekniska spelare i laget säkrades finalplatsen redan innan den sista gruppspelsmatchen.

Fram dit blev det övertygande segrar mot Holmeja, BK Höllviken och Harlösa. Sista matchen mot Österlen handlade om vilket lag som skulle vinna gruppen.

Annons

Ali El Dawu gjorde 1–0 och 2–1 för Klagstorp, men i längden blev Österlen för starkt och vann den fartfyllda matchen med 4–2.

– Klagstorp var bra, men vi visste att vi vann gruppen med ett kryss. Vi är sex utespelare och så en utespelare i mål. Vi är nöjda, säger Fabian Karlsson.

Fabian Karlsson har nyligen skrivit på ett nytt kontrakt med Österlen i division två, laget som lyckades hänga kvar efter en jobbig säsong i division två.

Höllvikens Jacob Radencrantz håller undan i matchen mot Österlen.
Höllvikens Jacob Radencrantz håller undan i matchen mot Österlen.Foto: Tomas Nyberg

I TA-cupen brukar det handla om slutspel och finalsegrar för Fabian Karlsson, som förra året representerade Janstorp inomhus.

– Jag tycker det är en självklarhet att vara med här, jag har ju spelat den här cupen i alla år, säger 23-åringen, som är nybliven pappa till en dotter sedan två och en halv månad tillbaka.

Att döma av gruppspelet går Österlen in i slutspelet som ett av favoritlagen, inte minst för att man har Fabian Karlsson i laget, forwarden som lämnade gruppspelet med sju gjorda mål.

Läs mer: Samtliga resultat och målskyttar från lördagens spel i TA-cupen finns på Sigge Hanssons småklubbsblogg.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons