Annons

Nya vindar på Thurevallen

De senaste åren har det inte känts speciellt hoppfullt när man besökt Thurevallen utan det har ibland känts som om gemene man där varit nöjd över att överhuvudtaget kunna ställa upp med ett lag – i division sju! Det var dock då det.
Sport • Publicerad 14 april 2009
I Lilla Beddinge BK har man extra roligt med sin fotboll i år och det visar väl inte minst trion, från vänster Magnus Pettersson, Niklas Hjern och Jesper Olsson. Tongångarna är väldigt positiva: ”Vi siktar in oss på ”topp-fyra”!” Foto: Sigge Hansson
I Lilla Beddinge BK har man extra roligt med sin fotboll i år och det visar väl inte minst trion, från vänster Magnus Pettersson, Niklas Hjern och Jesper Olsson. Tongångarna är väldigt positiva: ”Vi siktar in oss på ”topp-fyra”!” Foto: Sigge HanssonFoto: 

Nu blåser dock helt andra vindar och hela Lilla Beddinge BK genomsyras av optimism och stor tilltro till det ungdomliga lag som ställs på benen i årets seriespel.

– I seriepremiären kommer vi det att ingå sju-åtta juniorer i laguppställningen och det är lika bra att spela in de unga i laget, menar tränaren, Roger Parmstrand.

Annons

Han och Lars Hansson är på väg att få ordentlig ordning på ungdomarna och en och annan lite mer rutinerad. Roger har tre egna pojkar i laget och dessa bidrar också med lite extra rutin, jämfört med många andra. Daniel Parmstrand har spelat i Gylle tidigare och Magnus och Timmy Pettersson (mammas efternamn) kommer från Blåstadens IF i Göteborg.

Vid en sittning med Magnus – tillsammans med Niklas Hjern, 18 och Jesper Olsson, 19 år – låter resonemanget inför seriestarten så här:

– Det känns bara bra med att ha pappa som tränare och det hade jag även i Gylle för väl fyra år sedan. Det ser väldigt bra ut här med många duktiga unga spelare och vi har också väldigt roligt. När det gäller mitt eget spel är väl passningsspelet det bästa och så vill jag ha mycket boll som mittfältare, inleder Magnus.

Niklas hakar på och säger så här:

– Vi har ett riktigt bra gäng och det känns också som om det kan gå bra i serien. Vi har en härlig stämning och det gäller hela truppen – från de yngsta till de äldsta. När det gäller mitt spel – ja, då är det väl en stark vilja i första hand.

Roger Parmstrand lyssnar och han vill gärna lägga till när det gäller högerbacken Niklas:

– Han är både stark och snabb och det verkar som om pojkarna här är lite blyga.

Jesper kom från Östra Torp förra säsongen och han inleder så här:

– Jag tycker verkligen att vi är på rätt håll. Jag har väl målsinne, en stark vilja och så är jag kanske också både lite snabb och teknisk.

Just lite blyghet kan man väl kanske skönja hos trion Beddingespelare men det är väl inget negativt i sig – att vara lagom ödmjuk inför en stundande uppgift, eller...?

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons