Annons

Nya TFF-tränarna har fem månader på sig

Nya TFF-tränarna Ulf Larsson och Anders Grimberg har landat på Vångavallen. Under onsdagen genomförde de sina två första träningspass med A-truppen, bara timmar efter att affären spikats.
Sport • Publicerad 4 juli 2002
Anders Grimberg och Ulf Larsson. BILD: TOMAS NYBERG
Anders Grimberg och Ulf Larsson. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Anders Grimberg och Ulf Larsson. BILD: TOMAS NYBERG Som Allehanda kunde avslöja redan på onsdagen kommer Larsson och Grimberg att dela jobbet lika, på samma sätt som Jonas Brorsson och Lasse Larsson gjort sedan Alf Westerberg gav upp förra onsdagen. Anders Grimberg kommer också att fortsätta leda Limhamns IF i division fem ett tag. - Det blir så att Anders under en övergångsperiod kommer att träna Limhamn också, säger Bo Forsén. Vi har träffat en uppgörelse med Limhamn som möjliggör det. Ulf-Anders har fem månader på sig, säsongen ut, att trolla fram ett vinnande lag ur TFF-truppen. Lyckas duon lär det bli förlängt förordnande. Krävs spelarförstärkningar utifrån ska de veta att ordförande Forsén lär hålla hårt i penningpungen. - Ulf och Anders säger nog till om vad de vill ha, säger han, men föreningen lever under vissa ekonomiska realiteter som vi måste ta hänsyn till. - Vi är mycket glada över den här lösningen, säger Bo Forsén. Det stod tidigt klart att vi ville ha tränare från Trelleborgs närhet, tränare som redan var vana vid miljön. - Vi har fått påringningar från Norge och Finland, men inte från Danmark den här gången, vad nu det kan bero på. Ulf Larsson var först påtänkt som ensam tränare. - Jag tog kontakt med Ulf via bulvan, berättar Bo Forsén. I min roll som ordförande går det ju inte att ringa direkt till en kontrakterad tränare. Vi hade ett första samtal i fredags och jag fick ett mycket gott intryck av Ulf och av hans fotbollsfilosofi. Ulf själv ville dela jobbet med "Grimman". Problemet var bara att båda två var kontrakterade, men jag har haft bra diskussioner med deras klubbar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons