Nya storklubben: BK Höllviken

Sammanslagningen mellan BK Näset och Höllvikens Gif tar form.
Sport • Publicerad 23 november 2010
Foto: 

BK Höllviken. Där har ni namnet på föreningen som blir Skånes tredje största på ungdomssidan när samarbetsplanerna mellan BK Näset och Höllvikens Gif blir verklighet.

En fotbollssammanslagning modell större i Höllviken har planerats sedan tidigare. Nu har planerna tagit fastare form.

– Ungdomsverksamheten i Höllviken har varit splittrad och vi tyckte att vi måste kunna skapa en slagkraftig ungdomsförening, säger klubbarnas talesman Jan Persson, som är vice ordförande i BK Näset och tidigare styrelseledamot i Höllvikens Gif.

Ett nytt klubbmärke och förslag till nya dräkter har tagits fram. Rödvitrandiga tröjor och svarta byxor – alltså liknande det reservställ som Malmö FF använt under senare år – ska knyta samman föreningarnas tidigare färger: Höllvikens helröda och Näsets vitsvarta.

Men viktigare än färgerna är namnet, menar Jan Persson.

– Vi diskuterade olika förslag, men kom till slut fram till att vi ville ha Höllviken med i namnet. Det är ju här vi verkar.

I år har klubbarna haft en gemensam fotbollsskola, 2011 flyttar all pojkverksamhet till BK Näset och 2012 träder BK Höllviken in på scenen med en organisation som i grova drag ser ut så här:BK Höllviken ska vara en ungdoms- och breddorienterad klubb med ett herrlag i division 4–5. Under det namnet ska även damlaget spela.En elitklubb med herr- och juniorlag spelar under namnet FC Höllviken.Klubbarna ska ha samma styrelse.

– Det har varit ett spännande arbete. Inställningen till det här har svängt från att vara negativ till stor entusiasm, säger Jan Persson.

Fredrik Hedenskog
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.