Annons

Nya paret en perfekt mix

Ulf Ahlström och Marthina Olsson har känt varandra så länge Marthina har funnits. På tisdagen visade de att de är ett slagkraftigt bowlingpar. 2 462 poäng räckte till femteplats i T-mixen. "Bästa Trelleborgspar. Nu kan vi vara kaxiga i ett år", sa Ahlström med glimten i ögat.
Sport • Publicerad 7 januari 2009
Mixad glädje dubbel glädje Ulf Ahlström och Marthina Olsson trivdes tillsammans i Söderslättshallen. Det nykomponerade paret blev femma och bästa Trelleborgspar i T-mixen. BILD: Tomas Nyberg
Mixad glädje dubbel glädje Ulf Ahlström och Marthina Olsson trivdes tillsammans i Söderslättshallen. Det nykomponerade paret blev femma och bästa Trelleborgspar i T-mixen. BILD: Tomas NybergFoto: 

Det där med bästa Trelleborgspar är en sanning med viss modifikation. För i allra sista paret ut slog Borgens Maria Nilsson i par med Kulladals Mikael Nilsson till med 2 547 poäng vilket räckte till en andraplats totalt.

Traditionella partävlingen T-mixen hade i år samlat 54 par, vilka var fördelade på fyra tävlingsdagar. Resultatnivån var hög.

Annons

- Högre än den brukar, konstaterade tävlingsledaren Lilly Ohlsson. Med imponerande 2 719 poäng stod Yvonne Bengtsson, Fortuna, och Lennart Ek, Öresund, i särklass.

Ulf Ahlström, BK Borgen, och Marthina Ohlsson, BK Syd, siktade in sig på placeringarna där bakom. Och med elva poängs marginal blev de bästa Trelleborgspar, före Ann-Britt Linander, T-nabben, och Ulf Linander, Peter Pan.

- Vi gör ju 200 poäng i snitt i rena slagpoäng, det är jättebra, konstaterade Ulf Ahlström som avslutade sista serien med tre strikar.

Bäst gick det på bana sju och åtta där paret tog hem banpriset efter 470 poäng på två serier. Ulf och Marthina spelade tillsammans för första gången trots att de känt varandra sedan länge.

Marthina Olsson gjorde bowlingcomeback i höstas efter flera års uppehåll. Lagkamraterna i BK Syd övertalade henne.

- Jag har aldrig ångrat det. Jag har 170 i snitt nu, det är bättre än när jag la av.

Att det skulle bli så höga poäng i årets första tävling var ändå lite överraskande.

- Jag spelade i nya skor och hade ny spärrboll som jag inte spelat med tidigare.

Målet med bowlingkarriären?

- Ha roligt och utvecklas, att försöka komma så lång som möjligt. Jag har funderat på att byta klubb, i Syd är det inte så många som satsar.

Annons

Ulf Ahlström lämnade BK Syd för Borgen för flera år sedan.

- Man spelar ju för att det är roligt, någon stjärna blir man inte, men i dag gick det jättebra.

Läge för att fira?

- Nja, det blir nog rätt lugnt, vi vann ju inte ju.

Men att bli bästa Trelleborgspar smäller högt. Ulf och Marthina lovade att försöka försvara den "titeln" nästa år. T-mixen är en tävling som tilltalar.

- Man får inte samma upplägg som man är van vid när man slår varannan gång. Det är verkligen bra spärrträning, menar Ulf Ahlström.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons