Annons

Nya namn ska bygga ny kultur

För drygt två veckor sedan avslutade Stavsten sitt kvalspel till elitserien. På måndagen tog Trelleborgshandbollen avstamp mot nästa säsong, med nytt namn och ny attityd.
Sport • Publicerad 17 maj 2011
Foto: 

– Det största uppdraget är att få in en träningskultur, det är det viktigaste för att nå framgång på sikt, menar nye tränaren Pelle Käll.

Den nya klubben är inte bildad ännu. Stavsten kommer att byta namn till HBK vid sitt årsmöte om två veckor, men redan i går började försäsongen för det som ska bli ett allsvenskt lag i september.

Annons

Bland de närvarande märktes namn som Daniel Bygdemark, Sebastian Carlsson och Robin Carlström, medan större delen utgjordes av juniorer fostrade i Trelleborgshandbollen.

Huvudtränaren Pelle Käll och assisterande tränaren Patrik Åswärd kunde räkna in 14 spelare första träningen.

– Passningskvalitén var bättre än jag förväntat mig. I det stora hela såg det bra ut, det var en del 94:or som verkligen tog för sig, tyckte Pelle Käll efter det drygt en och en halv timme långa passet.

För att utvärdera spelarmaterialet blir det en hel del handbollsspel till en början. Fyra kollektiva träningar i veckan gäller fram till sommaruppehållet.

Det nya tränarteamet pratar om att skapa en träningskultur, om vikten att ha rätt inställning till träning.

– Vi vill inte ha folk som bara åker hit för att träna för att få en påse pengar, säger Patrik Åswärd.

Hur skapar man en annan träningskultur?

– Vi får testa av nu vilka som klarar av det. Det är viktigt här att man är med hela vägen. Det ska inte skrivas några kontrakt om att man bara är med och tränar tre dagar i veckan, menar Pelle Käll.

I nuläget är nio spelare klara enligt muntliga avtal. Därtill kommer ett flertal unga spelare. Och så ska det in spelare utifrån.

– Det är ett styvt jobb att få ihop det hela, vi har ingen deadline. Vi vill ha rätt folk på rätt plats, mentaliteten är viktig, säger tränarparet.

Många frågetecken väntar på att rätas ut den närmaste framtiden.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons