Annons

Nya juniormedaljer till TSS

Trelleborgs Simsällskap fortsatte samla medaljer när junior-SM avslutades. Nio medaljer har klubben med sig från Umeå vilket Sven-Bertil Mattsson är mycket belåten med. - Vi blev sjätte klubb och då har vi ändå Jonas Tilly i USA och Ida Mattsson som precis har lämnats oss, säger tränaren. - Det enda som egentligen saknas är ett guld, men framför allt Kim var väldigt nära.
Sport • Publicerad 30 november 2003

Kim Ödin som hade fyra hundradelar upp till förstaplatsen på 100 meter rygg fortsatte att imponera i helgen. På dubbla distansen var hon inblandad i en tuff fight om guldet igen. - Det var jämnt hela tiden mellan Kim och Emilia Nilsson (Linköping). De skiftade om att vara ledningen men Kim tappade på näst sista sträckan. Hon kom som katten på slutet men det räckte inte riktigt. Kim var bara fyra tiondelar efter i mål och på 50-sträckan var hon återigen i segerstriden men fick se sig slagen. För första gången simmade hon under 30 sekunder (29,68), Susannah Moonan var dock två tiondelar snabbare. Kim Ödins facit blev således tre fina silvermedljer. Filip Rudin å sin sida samlade på brons - totalt fem stycken varav ett i lagkapp. Filip var bara en hundradel från silver på 50 meter frisim och på korta bröstsimmet blev det också en tredjeplats. - Den stora överraskningen var Niclas Clausen som i sitt sista JSM-lopp tog sin första individuella medalj, säger Sven-Bertil Mattsson. 4.31,18 på 400 meter medley innebar personligt rekord med nästan fem sekunder. Niclas var även med i lagkappen över 100 meter frisim tillsammans med Pontus Ericsson, Patrik Ericsson och Filip Rudin. - Vi låg länge på bronsplats och det är smått fantastiskt att vi kan göra det när inte Jonas Tilly är med, säger Mattsson. Fjärde plats blev det för trelleborgarna och noterbart är att Filips klockades för 50,04 med flygande start. - Det var många plus i kanten även bland de andra simmarna och Göran Eriksson svarade för en mycket bra insats på 400 meter frisim där han bara var sekunden från en finalplats.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons