"Nya" Höllvikens Gif imponerade i premiär

Sport • Publicerad 1 augusti 2005

Höllvikens Gif kom till Klostergårdens IP med nye tränaren, Bosse Mårtensson vid rodret och imponerade stort i höstupptakten. Lunds BK var i stort steget efter och segersiffrorna skrevs till klara 3-0 (2-0) för Höllviken.

– Inte lätt att veta var vi står efter att ha tränat laget under endast två veckor men jag är nöjd och första halvleken såg ju riktigt, riktigt bra ut, menar Bosse direkt efter matchen och han får medhåll av Michael Hansson:

– Ja, i dag var det riktigt roligt att spela och vi höll tag i spelet på ett helt annat sätt än tidigare.

"Micke" gjorde kanske sin allra bästa match i Gif-tröjan och styrde och ställde kring mittcirkeln och han låg bakom väldigt mycket av Höllvikens fina, offensiva spel.

Bosse Mårtensson & Co fick den allra bästa av tänkbara spelöppningar och redan efter knappa fyra minuter gjorde Johan Isgren 0-1 efter att ha kommit fri på högerkanten. Johan var iskall fri med målvakten och han hade ett nästan identiskt tillfälle tio minuter senare men då sköt han strax utanför målramen.

Närmast mål i övrigt bland Gif-are under inledningen var Kaj Andersson som sköt högt över, tre meter från mållinjen och helt fri, efter en halvtimmes spel. Kaj fick ta mycket stryk under matchen och på det viset banade han väg för andra i laget men i övrigt la han ner alltför mycket energi på att kommentera domslut och känna sig missförstådd.

Tre minuter före pausen kom Höllviken fram i ett extra fint anfall, där bollen gick som på ett snöre mellan spelare och längst fram och ute på högerkanten fanns plötsligt vänsterbacken, Niklas Lindgren, helt fri. Niklas agerade som vilken van forward som helst och slog bollen säkert i mål fram till 0-2.

- Alltid skönt att göra mål och dessutom med "träbenet", förklarar lagkaptenen, Martin Nordbladh, men då gäller matchens sista mål - fram till 0-3.

Det målet kom efter en hörna och efterföljande flipperspel och mitt i andra halvleken och när Martin väl fick läget och kanonsköt in bollen - ja, då fanns han endast några meter framför mållinjen.

I dagens fotbollsvärld är det ju vanligt med procentsatser hit och dit, när det gäller bollinnehav och det skulle vara roligt att notera Höllvikens innehav i går. Det handlade säkert om 60-40 eller något liknande under matchen totalt sett och i stort var man överlägset Lunds BK som lag.

Ingen i Höllviken föll ur ramen i går utan det var stabilt rakt igenom men en som få lite extra beröm är Ola Brodén som kom in istället för en halvskadad Meysam Javan i början av andra halvlek och Ola visade att han gärna vill vara med och slåss om en plats i startelvan framöver. Oerhört nyttig som bollvinnare och följsam i spelet.

- Passar oss perfekt!

Det var Bosse Mårtensson kommentar, när det gäller övriga resultat i serien, där Bunkeflo vann med hela 7-1 borta mot Värnamo och där Ängelholm och Hässleholm spelade 1-1. Det innebär att Höllviken knappade in rejält på Värnamo men också på de andra två lagen. Att Bunkeflo vann spelar säkert ingen roll i förlängningen, eftersom det åtminstone i nuläget verkar som om det laget står lite i en klass för sig.

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hanssonallehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.