Annons

Nya banor ett lyft för Trelleborg

På lördag invigs de nya tennisbanorna på Trelleborgs Tennisklubb på Albäck. Tränaren Anders Månsson är lyrisk när de kommer på tal. – Intresset för tennis kommer att öka redan i sommar, säger han.
Sport • Publicerad 28 maj 2010
Anders Månsson tränare i Trelleborgs Tennisklubb.
Anders Månsson tränare i Trelleborgs Tennisklubb.Foto: 

Tolvårige Simon Persson och trettonåringarna Axel Andersson och Lennart Kjellander står och bollar lekfullt på bana ett.

Precis det som tränare Månsson önskar.

Annons

– Jag hoppas lite på att ungdomarna kommer att hänga här under sommaren. Dom behöver det vardagliga, kontinuiteten. Stå och slå mot plank. Dom behöver det spontana spelet. Spela mycket helt enkelt. Det hoppas jag de nya banorna kan hjälpa till med, säger han.

Och nu hoppas Anders Månsson att klubben ska växa.

– Vi kommer förhoppningsvis få in fler juniorer och vi måste bli fler spelare. Mycket matchning är det enda som gör spelare bättre. Som det ser ut nu försvinner ungdomarna när dom blir för bra.

Ervin Duratovic är det senaste exemplet på det. 16-åringen spelar numera i Höllviken. I framtiden kan kanske talangerna stanna kvar lite längre.

Tänk vad elva lager gummi och ett nät kan göra.

– Bara det att det är mycket finare här gör jättestor skillnad. Nu har vi bra omklädningsrum. Allt är så mycket mer praktiskt. Är det dåligt väder är vi inne, om det är bra är vi ute. Nu är det inga problem att anpassa sig. Tidigare var det mycket meckigare med utebanorna borta vid Vångavallen.

Att det blev hardcourt har bara fördelar menar Anders Månsson. Underhållet är så mycket enklare och underlaget har samma grundegenskaper som grus, långsamt spel med hög studs.

– Visst har grus sin charm men skulle vi haft grusbanor hade vi nästan fått ha en anställd bara för att sköta det. Jag tror att fler och fler kommer att satsa på hardcourt, framförallt småklubbar med små resurser.

Tennisskolor föredrar ofta långsamma underlag och just hardcourt är standard i till exempel USA.

– Man blir ju en bättre spelare om man hinner med tio tillslag i en duell än ett. Det säger sig självt.

Johan Silfversten Bergman
Christian Abrahamsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons