Ny tung förlust för TFF

Motgångarna fortsätter. Att tränaren Conny Karlsson möblerade om rejält i laget hjälpte inte. Trelleborgs FF förlorade borta mot Falkenberg med 0"2 (0"0) i superettan och nedflyttningsstrecket kommer allt närmare.
Sport • Publicerad 15 oktober 2005

Det var ett "nytt" TFF som gick ut på Falkenbergs IP:

Linus Malmqvist gick in som mittback, Thommie Persson ut på vänsterbacken, Mattias Thylander in på centrala mittfältet och Jonas Bjurström ut på en kant.

Förändringarna såg lovande ut i första halvlek, men det stora problemet kvarstod: TFF hade förtvivlat svårt framåt.

" Det kändes som en match där det första målet skulle bli väldigt avgörande, kommenterade TFF-tränaren Conny Karlsson.

Falkenberg tog ledningen sex minuter efter paus när Viktor Elm omarkerad nickade in en frispark. Därefter spred sig krampaktigheten i TFF. Trots stort bollinnehav lyckades man inte åstadkomma ett enda skott på mål.

I stället var det Falkenberg som via farliga kontringar var närmast att göra mål.

Elva minuter efter 1"0 kom 2"0 genom Stefan Rodevåg som kom fri med Richard Richardsson när TFF misslyckades med att ställa offside.

I Stefan Rodevåg har Falkenberg en spelartyp som TFF saknat under hela hösten: en forward som gör mål.

" Det är tungt men det är inte bara otur. Så här har det sett ut i 15 matcher, sa Richard Richardsson efteråt.

" Det blir spännande, kommenterade Conny Karlsson när serieavslutningen kom på tal.

Niklas Nordgren och Jens Sloth drog båda på sig varningar som gör att de är avstängda i säsongens sista match hemma mot Öster.

" Det enda vi kan göra nu är att be framför teven när Boden möter Ljungskile, menade Jens Sloth. I morgon, söndag, möts Boden"Ljungskile. En oerhört viktig match för bottenstriden. Så här är förutsättningarna:

Vinner Ljungskile är TFF klart för fortsatt superettanspel.

I kraft av sin fina målskillnad är utgångsläget också mycket gott om det blir oavgjort. I så fall skulle TFF för att åka ur förlora med fyra måls marginal mot Öster samtidigt som Degerfors tar poäng mot Falkenberg och Mjällby"Boden spelar oavgjort i sista omgången.

Vinner Boden så går laget förbi TFF i tabellen. För att TFF ska åka ur krävs då att Degerfors tar fler poäng mot Falkenberg än vad TFF tar mot Öster samtidigt som Mjällby vinner mot Boden.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.