Annons

Ny träningsmatch för "nya" Trelleborgs FF

Säsongen har börjat på bästa sätt för TFF. Låt vara att det hittills bara handlat om träningsmatcher. "Det är spelet vi tittar på i första hand i de här matcherna. Men det gör aldrig ont att vinna", säger Conny Karl-sson.
Sport • Publicerad 25 februari 2005

Säsongens två första träningsmatcher utomhus har båda givit TFF och dess supportrar sköna besked. Först vinst mot Högaborg med 5–1 och sedan 1–1 mot all-svenska Landskrona.

Inte minst tränaren Conny Karl-sson är nöjd.

Annons

– Vi är väldigt nöjda med prestationen i de här matcherna. Mot Högaborg fick alla forwards göra mål och mot Landskrona var det mer defensiven som sattes på prov – och vi klarade det bra.

TFF förlorade mest hela tiden förra året och den trenden är i alla fall bruten.

När laget i dag möter division två-laget Bunkeflo på konstgräset i Anderslöv (kl. 13) är tanken förstås att laget ska fortsätta gå framåt.

– Efter Landskronamatchen ska det bli spännande att se om vi kan föra matchen på samma sätt som vi gjorde mot Högaborg. Det gäller att vi kan gå in till den här matchen med samma go och samma inställning som vi haft i tidigare matcher. Annars är det lätt att det blir lite slappt när man möter lag från lägre divisioner, säger Conny Karlsson. Nyförvärven har också hunnit visa framfötterna. TFF-tränaren hyllar framför allt spelmotorn Jonas Bjurström som kom från Frölunda inför den här säsongen.

– Han imponerar ju och det har han gjort hela tiden. Riktigt, riktigt bra!

– Alban (Jusufi) och "Alex" (Alexander Steen) har vuxit in i det efterhand men de kom från lägre divisioner och vi har gått igenom tunga träningsperioder. Jag tror de kommer mer och mer.

En handfull TFF-spelare är skadade och i deras ställe har man fått fylla på underifrån. Ytterbacken Mathias Roos, 19, har fått mycket speltid, gjort bra ifrån sig och han får chansen igen.

– Truppen har ju inte varit riktigt intakt och det har gjort att flera unga spelare luftats. Det är synd att inte alla kan vara med men det för ju det positiva med sig att fler får chansen, säger Conny.

På skadelistan finns: Mikael Bengtsson (bristning i lårmuskeln), Linus Malmqvist (problem med ljumsken), Niklas Nordgren (förkyld), Mattias Kronvall (fått en smäll på höften) och Fredrik Nilsson (stukad fot).

Truppen mot Bunkeflo: Richard Richardsson, Niclas Jeppson, Ivica Skiljo, Dennis Melander, Yousef Fakhro, Thommie Persson, Mike Owusu, Mathias Roos, Christian Ahlström, Alexander Steen, Jens Sloth, Jonas Bjurström, Alban Jusufi, Emil Mårtensson, Patrick Nilsson, Toni Bathiri.

Jonas Gustafsson

Fotboll Trelleborg Höllvikens Gif har kommit överens med TFF-försvararna Tobias Hansson, 18, och André Hansson, 19, om en övergång.
Fotboll Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons