Annons

Ny tränare ska bygga nytt lag med nya spelare

Det är inte mycket som är sig likt i Tif Vikings. Nye tränaren Jan Andersson har fått bygga ett nytt lag av till stor del nya spelare. I dag får vi ett första besked om hur han lyckats.
Sport • Publicerad 13 oktober 2007

Halmstadlaget Sannarps HC väntar på bortais i premiären i division tre-ishockeyn.

– Vet inte så mycket om dem mer än att de värvat en del före detta Halmstad Hammersspelare, säger Vikingstränaren Jan Andersson. Efter ett förlustfyllt fjolår får Vikings ta nya tag i trean. Målet är snabbast möjliga comeback till division två. I så fall gäller det att komma etta eller tvåa i serien.

Annons

Spelartruppen domineras av nya namn jämfört med förra säsongen.

Landslagsmeriterade fransmannen Pierre Brissard och Marcus Wahlström spelade förra säsongen division ett-hockey i Pantern.

Dominic Czajkowski är en annan spelare med division ett-meriter som nu gör comeback efter uppehåll. Förhoppningar sätts också till Charlie Rubenson som varit poängkung i Danmark och till juniorlandslagsmeriterade Emil Nilsson som hämtats från Panterns J20.

– Vi har fem-sex stycken som kan bli riktiga utropstecken, sedan är det ganska jämnt, tycker tränaren Jan Andersson.

Det är på forwardssidan som namnen med lyskraft finns.

– Det är backsidan som är en liten svaghet hos oss, men vi har Michael Nordh på väg ner från Gävle. Han har spelat i Trelleborg tidigare och flyttar hem om två veckor.

På målvaktssidan börjar det också ljusna. Unge Julius Bengtsson och Daniel Petrovski kommer inom kort att kompletteras av Pekka Korpi med meriter från division ett-spel i Piteå. Mycket nytt i Tif Vikings som sagt. Det nya jämfört med i fjol är även att truppen är bred och träningsflitig.

– Vi har 22 utespelare att tillgå. Det känns tryggt, menar tränaren Jan Andersson.

Bland dessa 22 utespelare saknas trotjänaren Rikard Åkesson. Den 40-årige backen uppges nu ha lagt rören på hyllan.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons