Annons

Ny taktik ska frälsa IFK

IFK lever farligt i södertvåan. Laget parkerar näst sist i tabellen och, kanske än värre, sommarens träningsmatchande har inte fyllt på ett sargat självförtroende. Lägg till alla skador och ni förstår hur allvarligt läget är.
Sport • Publicerad 23 juli 2002

Fjorton utespelare var samlade på tisdagens träning, flera av dem med skavanker. Dessutom fick Anders Rundquist avbryta passet med ryggont. - Ingen större fara. Jag fick en smäll mot Nike i söndags och ska vara återställd till tisdagsmatchen mot Hässleholm. Men trots alla bekymmer är tränaren Michele Liuzzi positiv. Han har tillbringat sommarledigheten med att gnugga geniknölarna. Resultatet - en ny taktik som ska skörda poäng. Dessutom kan en hemvändare komma att förstärka laget. Peter Sesay har sommartränat med IFK efter ett år i England. Peter, som började i IFK som knatte, har hunnit bli 31 år. Han har även erfarenhet från tre säsonger med TFF och tror själv att hans rutin och förmåga att hålla i bollen kan vara till hjälp. - Dagens IFK består av många unga, snabba och tekniska spelare. Men det är för lite snack på planen. När studierna nu är avklarade såg han det som självklart att komma till klubben i sitt hjärta. - Jag har varit här sen jag var liten och vill komma tillbaka och försöka hjälpa till. Vi ska prata kontrakt nu, men det ska nog inte vara några problem att komma överens. En Peter Sesay i laget är inte den enda förändringen inför höstens seriespel. Det var ju det här med taktiken också. - Vi har släppt in 34 mål på 11 matcher och kan inte sjunka så mycket djupare. Vi måste göra förändringar, säger Michele Liuzzi. Michele satte sig i en stuga i Blekinge i somras. Han funderade, ritade i sitt A4-block och funderade igen. - Vi vann två matcher i våras och då var vi starkt tillbakapressade. Vi måste rätta oss efter våra resurser och därför ska vi spela med snabba omställningar, säger Michele som är fast övertygad om att den nya taktiken och spelarnas inställning ger spel i tvåan även nästa säsong.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons