Annons

Ny storförlust för Vikings

Förlusterna hopar sig för Tif Vikings. Ännu så länge har laget inte varit i närheten av att ta poäng i division två. På onsdagskvällen vann Hässleholm med 7–3 (3–1, 2–1, 2–1) på hemmais.
Sport • Publicerad 15 oktober 2009

Efter tredje raka storförlusten konstaterade Tif-tränaren Pontus Mårtensson att det kollektiva spelet inte fungerar.

– När vi kommer ut till match ska var och en köra sitt race, det fungerar inte. Det finns de spelare som vill och de spelare som pushar på, men kollektivt ser det inte alls bra ut, suckade Mårtensson.

Annons

Hur ska ni ta er ur det här?

– Jobba ännu hårdare. Kanske sätta oss ner med spelarna en och en och förklara hur de ska agera. Alla måste bidra med det som de är bra på, alla måste köpa sin roll.

Tif Vikings inledde hoppfullt mot Hässleholm, men när det inte blev mål på chanserna blev det mål i baken i stället.

Hässleholm briljerade inte, men spelade smart efter sina resurser och utnyttjade trelleborgarnas misstag.

Det kom många sådana. Tif reducerade till 1–2, 2–3 och 3–5 men åkte därefter på baklängesmål tämligen omgående.

– Det gäller att jaga på ett smart sätt, nu ska alla gå fram och göra det istället för att ha tålamod. Jag vet inte om det orutin eller vad det är som gör att vi inte håller ihop.

Hässleholm besegrade Tif Vikings i kvalet till division två i våras. Att döma av matchen på onsdagen har båda lagen tappat i slagstyrka sedan dess.

För Tif Vikings väntar nu ny bortamatch – mot Tyringe på söndag, ett lag som inlett serien med tre raka segrar.

Positivt för Trelleborg var William Anderssons comeback. Andersson skrev också in sig i målprotokollet när han reducerade till 1–2 i första perioden.

– Han bidrar med fart och fläkt. Ger alltid hundra i varje match, menade tränaren Pontus Mårtensson.

Den inställningen lär behövas i fortsättningen. Att döma av de tre första omgångarna går Tif Vikings en jobbig säsong till mötes.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons