Annons

Ny spelardräkt för TFF

Glöm fotbollströja och fotbollsbyxor. TFF kommer med en stor överraskning till den allsvenska premiären - helkroppsdräkten. - Det känns sjukt bra. Nu slipper vi tröjdragningar vilket ger oss en enorm fördel i närkampssituationerna, säger mittfältaren Jens Sloth som är mycket nöjd.
Sport • Publicerad 31 mars 2004
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Enligt vad TA-sporten erfar är TFF ensamt i Europa om den nya dräkten. Anledningen är att klubbens huvudsponsor utvecklat materialet, ett polymert material, under stort hemlighetsmakeri. Det som kännetecknar helkroppsdräkten är dels fördelen med att den är kroppsnära, men det finns fler: * den speciella gummiblandningen "andas" vilket underlättar transpirationen * dräkten har testats i vindtunnel för att få den bästa aerodynamiska passformen. Timmarna före storförlusten mot Odd Grenland genomfördes ett sista test. Flera av spelarna deltog och rapporterna säger att samtliga slagit rekord - de har aldrig sprungit fortare. * dräkten håller i alla väder. Genom den världsomspännande huvudsponsorns försorg har lag från Thule på Grönland och Lagos i Nigeria spelat med dressen under extrema förhållanden. Det har visat sig att spelarna har samma kroppstemperatur, 37,0 grader, oavsett yttre förhållanden. TFF har under en längre tid sökt dispens för spelardressen. Genom alla turerna i Juventus-affären har föreningen ett stort kontaktnät i den högre fotbollshierarkin och på onsdagen kom beskedet - Uefa har givit klartecken fram till EM-uppehållet. Därefter kommer en utvärdering att ske. Blir den en succé kommer säkert fler lag följa efter. Inom TFF-organisationen är alla övertygade om att spelardräkten kommer att få stor betydelse för resultaten på fotbollsplanen. - Inga fler djupdykningar i seriesystemet igen, är en kommentar. - Vi ska surfa vidare på framgångsvågen, säger en annan. Gladast av alla är Jens Sloth. - Jag är intresserad av fiske och man går in och ut ur närkampsduellerna som en ål.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons