Ny skräll ett måste för IFK

Sävehof har hemmaplan och 2– 0 i matcher. Spelbolagen ger under 1.20 gånger pengarna på hemmaseger. "Vem fan kan tro på oss", undrar IFK:s lagkaptenen Denis Bahtijarevic och ler underfundigt.
Sport • Publicerad 29 mars 2007

SM-slutspelets tredje kvartsfinal blir den sista om IFK förlorar på torsdagskvällen.

Det är nederlagstippade spelare och ledare som klockan tolv på torsdag sätter sig i bussen och styr mot Partillebohallen.

Det har IFK:arna inget emot.

– Kul att vi fortfarande är underskattade, säger tränaren Johan Zanotti.

Högersexan Denis Bahtijarevic ler en smula och slår ut med armarna.

– Vi har skrällt för när ingen har trott på oss. Det är väl det som talar för oss. Vi är ett lag som kan bli en obehaglig överraskning. Bahtijarevic är den IFK:are med överlägset mest slutspelsrutin i slutspelsnykomlingen Trelleborg. Med Guif nådde han SM-final som bäst på 90-talet.

– Det är ett hårdare spel, motståndarna höjer kvaliteten och du måst göra detsamma, säger Denis Bahtijarevic när han jämför slutspel med serielunk.

Även Daniel Lindquist och Mirko Stojanovic har erfarenhet av SM-slutspel i Guif.

– Slutspelet är en svart och vit värld. Matcherna är allvarligare, en förlust blir mer förödande. Det känns som domarna höjer nivån. Det bör passa oss, vi har många kampspelare, säger Daniel Lindquist.

IFK:s vänsternia var rejält slutspelstaggad. Sedan åkte han på en förkylning och första kvartsfinalförlusten sved rejält.

– Efter första matchen tappade man slutspelskänslan lite, och i lördags när vi spelade så bra var förlusten ett stort antiklimax. Det känns på något sätt avlägset att vi ska gå vidare nu, menar han.

– Personligen känner jag det som att vår form pekar nedåt lite. Vi har slitit hårt hela våren, medan andra lag har kunnat toppa sig.

Vad talar för att ni vinner den här gången?

– Vi får försöka hitta alla positiva delar som varit. Kan vi vara lika noggranna och göra en lika bra match som senast så. Inledningen blir oerhört viktig, och så måste vi lösa deras 3-3-försvar.

IFK hoppade över onsdagsträningen.

– Vi är lite slitna och behöver bryta trenden, säger Johan Zanotti som själv befann sig i Lund och såg Lugi besegra IFK Skövde.

Skulle Trelleborg få fram en fjärde match blir det ny handbollsfest i Söderslättshallen på lördag.

– Det skulle vara fantastiskt med en hemmamatch till, tycker Denis Bahtijarevic.

För det krävs först en ny skrällkväll i Partillebohallen.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.