Annons

Ny skada innebar ny förlust

120 minuter på läktaren – 30 sekunder på banan. Robin Carlströms comeback gav en bitter eftersmak. "Jag försökte bita ihop men det blev för mycket", säger IFK:s vänsternia.
Sport • Publicerad 22 november 2009
Foto: 
Filip Bengtsson gjorde tre mål i matchen mot Eskil.
Filip Bengtsson gjorde tre mål i matchen mot Eskil.Foto: 
Sebastian Carlsson var bäst i IFK Trelleborg med sina 8 (3) mål.
Sebastian Carlsson var bäst i IFK Trelleborg med sina 8 (3) mål.Foto: 
Robin Carlström skadades redan efter 30 sekunder. En smäll på ledbandet i knäet gjorde att IFK:s nyckelspelare fick sparsamt med speltid. Efter full tid kom nästa smäll – 24–27 på resultattavlan.
Robin Carlström skadades redan efter 30 sekunder. En smäll på ledbandet i knäet gjorde att IFK:s nyckelspelare fick sparsamt med speltid. Efter full tid kom nästa smäll – 24–27 på resultattavlan.Foto: 

TRELLEBORG. Efter två matchers frånvaro på grund av en magmuskelskada var Robin Carlström redo för comeback. I matchen mot Eskil hemma i Söderslättshallen var han åter given i förstauppställningen. Då golvades Robin Carlström och åkte på en ny skada – efter 30 sekunder.

– Jag gick på utsidan, då kommer motståndaren från sidan och knäar mig på utsidan av knäet så det viker sig inåt. Detta suger riktigt mycket, extra mycket för min del, säger 19-åringen efter förlusten mot HK Eskil.

Annons

Hårt grimaserande hjälptes Carlström av planen. IFK var försvagat men kunde ändå ta tag i matchen och vinna första halvlek med 14–13.

– Alla kämpar jäkligt bra. Laget ger mer än maximum, säger tränaren Denis Bahtijarevic.

Trots ett hårt lindat knä och haltande steg gjorde Robin Carlström en del inhopp under matchens gång. Han noterades även för tre mål.

– Läkaren sa att jag fick göra som jag ville. Jag kunde inte förvärra skadan så det enda som kunde hindrade mig var smärta. Jag hade ont men sa att jag kunde spela lite. När man har varit borta i två matcher ska man fan kunna spela.

Till slut satte smärtan stopp.

– Jag försökte bita ihop men det blev för mycket.

Robin Carlström saknades på planen där Sebastian Carlsson fick dra ett tungt lass. IFK:s vänstersexa toppade målstatistiken med 8 (3) mål. Flamur Gerbeshi försökte täppa igen i målet men hade inte någon av sina bättre dagar i IFK målet.

– Jag gör rätt många räddningar men jag släpper in en del jag ska ta och tar en del jag inte ska ta. Det är bittert nu, säger IFK-målvakten.

Förlusten med 24 bollar mot Eskils 27 innebar en femte förlust i Söderslättshallen av sex möjliga.

– Vi ska inte förlora en sådan match. Det är för många tekniska fel, säger Flamur Gerbeshi.

Annons

– Vi har för många missar från sex meter, säger Denis Bahtijarevic.

Att nederlaget var det tredje i rad hemma i Söderslättshallen väcker frågetecken. Denis Bahtijarevic har tidigare påpekat att laget spelar bättre på bortaplan där pressen på spelarna är mindre. Något Robin Carlström håller med om.

– Pressen är alltid lite större hemma, nära och kära och folk man ser på stan är på plats. Vi har fem av sex förluster hemma. Jag vet inte om det är nerv eller brist på rutin bland oss unga, säger han.

Efter förlusten lämnade tränaren Denis Bahtijarevic omklädningsrummet – arg som en frustande tjur.

– Han var besviken. Jag förstår honom, han vill vinna till varje pris. Han gick in och sa vad han tyckte, kommenterar Flamur Gerbeshi.

Även IFK-målvakten verkade aningen uppgiven efter matchen.

– Vi slarvar för mycket, vi har för tunn trupp.

Anderstorp nästa.

– Ja, vi får väl se hur det går...

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons