Ny ordförande i Pingvin RC

Pingvin-veteranen George Doggart tar över ordförandeklubban i Pingvin RC efter Jörgen Kapteins avgång. Doggart valdes efter stor enighet vid klubbens årsmöte i lördags.
Sport • Publicerad 26 januari 2003

- Det ska bli spännande, säger han. Eftersom Kaptein avgick som ordförande efter ett år kommer jag att sitta på posten i ett år, fram till årsmötet 2004. - Eftersom jag redan skött det mesta av arbetet känns det inte så dramatiskt att ta över "officiellt". Det blir inte så mycket mera ansvar än det jag redan haft. Det blir fler förändringar i styrelsen. Finn Ultman och Anki Grönvall tar plats som ledamoter, och Tapani Ståhl blir vice ordförande. Mats Johansson lämnar styrelsen. George Doggart kommer som Allehanda tidigare berättat, även att fungera som huvudtränare för herrarna tillsammans med Mark Stacey. De båda assisteras av Peter Ahlgren och James Mansell. - Det blir bra. Jag och Mark känner varandra väl och vi har fungerat bra tillsammans tidigare. Mark var ju assisterande tränare till mig 1994-1999. - Det kan bli ett spännande år för Pingvin, säger Doggart. Vi ska ju få hit landskampen mot Tyskland den 27 april, och dessutom ska vi få en läktare. George Doggart lovar att klubben ska kämpa för att återföra SM-guldet på herrsidan. - Naturligtvis, men det kräver ett oerhört hårt arbete. Vi får se hur det fungerar med fyra tränare. Blir det för många röster kan vi tänka oss att gå ner på tre.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.