Annons

Ny medaljchans för Anja Pärson

Brons i störtloppet senast. I dag får Anja Pärson en ny guldchans när damernas alpina kombination avgörs.
Sport • Publicerad 17 februari 2006
Anja Pärson jublar efter tredjeplatsen i störtlopp. Bild: Jan-Erik Henriksson
Anja Pärson jublar efter tredjeplatsen i störtlopp. Bild: Jan-Erik HenrikssonFoto: 

Förhoppningarna om ett guld i störtloppet blev till slut till ett brons för Anja Pärson, men i dagens alpina kombination så är guldchanserna minst lika stora som senast.

Den stora frågan är nu om eviga rivalen Janica Kostelic kommer till start. Hon tvingades att stå över störtloppet på grund av hög puls, en svit efter att varit förkyld.

Annons

Om Kostelic kommer till start – och dessutom tar medalj – så är det familjen Kostelics andra medalj i vinter-OS. Tidigare i veckan så tog hennes bror Ivica silver i herrarnas kombination.

Kombinationstävlingen blir nu den sista i gammal form, det vill säga med ett störtlopp och därefter två slalomåk. I framtiden kommer ett av slalomåken strykas, vilket gynnar fartåkare, som Nike Bent. Bent finns dock med redan i dag i skuggan av Pärson.

I längdskidspåren är det dags för 15 kilometer klassiskt för herrar. Anders Södergren och Mathias Fredriksson är de svenska hoppen, men lär få svårt att konkurrera om medaljerna.

35-årige estländaren Andrus Veerpalu hoppas kunna ta sitt andra raka OS-guld på distansen, i så fall Estlands tredje guld efter att Kristina Smigun tidigare vunnit guld. Bland främsta konkurrenterna finns norrmannen Anders Aukland, liksom tjecken Lukas Bauer och tysken Jens Filbrich.

På eftermiddagen ska Damkronorna försöka göra det de aldrig lyckats med, nämligen besegra USA, när nationerna möts i den ena semifinalen. I så fall kan man med största sannolikhet räkna med final mot Kanada. Om inte så lär det bli ett möte med Finland och en match om bronset.

I dag avgörs också damernas snowboardcross. En enda svenska, Maria Danielsson, finns med i snowboardgrenen som gör OS-premiär i Turin. Medaljerna i herrarnas skeleton ska också få sina ägare. (TT:s utsände)

Tobias Österberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons