Annons

Ny målvakt klar för TFF

26-årige Christian Fegler lämnar Mjällbys avbytarbänk för att ta upp kampen om en allsvensk målvaktsplats i TFF. "Fredrik Persson är onekligen jätteduktig, men man vet aldrig", säger Fegler som enats om ett ettårskontrakt med TFF.
Sport • Publicerad 11 november 2006
Från Mjällby till TFF. 26-årige Christian Fegler arbetar halvtid som lärare i Lund men ska bo kvar i Kristianstad. "Det är i alla fall tänkt så till en början", säger han. Arkivbild: Bosse Nilsson
Från Mjällby till TFF. 26-årige Christian Fegler arbetar halvtid som lärare i Lund men ska bo kvar i Kristianstad. "Det är i alla fall tänkt så till en början", säger han. Arkivbild: Bosse NilssonFoto: 

– Vi har letat efter en bra målvakt som kan gå in och spela allsvensk fotboll och få "Fritz" att vara på tårna, säger TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson, nöjd med att nu ha hittat det man sökt. Christian Fegler lämnar ett Mjällby AIF där han var förstemålvakt i våras.

Efter att klubben i somras gjorde sig av med Peter Persson som tränare blev det bänken till förmån för Dusan Melicharek.

Annons

– Det var en konstig situation, men jag kände att jag inte kunde konkurrera på lika villkor. Efter tränarbytet var inte målvaktsbedömningen objektiv längre, menar Christian Fegler.

Under 2005 spelade den Knislingefostrade målvakten i USA. Innan dess har det blivit åtta säsonger i IFK Hässleholm.

– Det fanns intresse från USA till nästa år också, men jag har ett halvtidsjobb som lärare i Lund. Därför passar det bra med TFF, de var tidigt ute och hörde sig för.

Vad vet du om klubben?

– Jag känner Jimmie Augustsson sedan tiden i Hässleholm. Sedan ska det bli kul att få Janne Ericsson som målvaktstränare. Han har ju i alla fall goda vitsord.

Fredrik Persson röstades nyligen fram till superettans bäste spelare 2006. Fegler är inställd på att det blir tufft att ta målvaktsplatsen från honom.

– Han är onekligen jätteduktig, men man vet aldrig vad som kan hända. Allsvenskan är ändå allsvenskan och det är kul att tillhöra ett lag på den nivån.

Var Niclas Jeppson spelar nästa år är fortfarande oklart.

– Han vill bli utlånad och vi försöker hjälpa honom så gott vi kan, säger Lasse Larsson.

När det gäller Mattias Thylanders framtid räknar TFF:s klubbdirektör med ett positivt besked inom kort.

Annons

– Det ser mycket positivt ut. Jag tror det löser sig, han vill ju stanna i klubben.

Thylander bekräftar att man är nära en lösning.

– Vi har haft mycket bra samtal, men det är vissa detaljer kvar, säger innermittfältaren. På ungdomssidan har den 17-årige anfallaren Fisnik Shala sedan en tid varit återställd från sina ryggproblem.

Då har intresset åter vaknat hos Ajax. Shala är inbjuden till en träningsvecka hos den holländska toppklubben i början av december.

– Det passar bra. Han är het för tillfälligt, säger Lasse Larsson som under året haft kontinuerlig kontakt med Amsterdamklubben.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons