Annons

Ny läktare på Vångavallen

En portabel läktare hyrs hela säsongen. Över 11 000 kommer att få plats på arenan. Ordföranden Per-Anders Abrahamsson hoppas på nytt publikrekord när MFF kommer på besök.
Sport • Publicerad 26 februari 2004

Vångavallen kommer inte att vara allsvenskans minsta arena i år. En portabel läktare med plats för 3 500 kommer att hyras hela säsongen och det innebär att över 11 000 åskådare kommer att få plats. TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson och Trelleborgs kommuns fritidschef Göran Ling hade ett möte under torsdagen och de båda är överens om att satsa på den portabla läktaren med plats för 3500. Läktaren, som är en ståplatsläktare levererad av en lokal entreprenör, kommer att placeras på den västra kortsidan. Den träläktare som nu finns där kommer att flyttas upp till vallen bredvid huvudläktaren och där är det tänkt att hemmasupportrarna från True Blues ska stå. - Vi får kapacitet att eventuellt kunna slå publikrekord (9 790) och det skulle väl då vara i matchen mot Malmö FF hemma, säger Per-Anders Abrahamsson. Vad det hela kommer att kosta är inte helt klart och hur kostnaderna ska fördelas är inte heller fastslaget. Fortsatta diskussioner mellan TFF och kommunen ska leda fram till en definitiv lösning när det gäller det ekonomiska, är det tänkt. Per-Anders Abrahamsson räknar med att båda parter, det vill säga TFF och Trelleborgs kommun, kommer att tjäna på att hyra den aktuella läktaren. - Göran Ling har gjort ett jättebra jobb och förhoppningsvis kan vi komma igång med monteringen snart. Läktaren ska stå klar till premiären, säger TFF-ordföranden. Klubbens säkerhetsansvarige Christer Mars har inga synpunkter på den nya läktarens storlek och placering: - Det kommer inte vara supporterpublik som står där utan "vanlig" publik. Vi kommer att ta in dem genom parkingången, där vi har sex insläpp, så det är heller inget bekymmer. Läktaren kommer att stå på rätt sida så sett. TFF:s forwardsstjärna Kristian Haynes är också helnöjd: - Kanonbra så klart. Det är roligt att klubben satsar och jag hoppas verkligen att det blir så här.

Louise Voll Ercolino louise.voll.ercolino@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons