Annons

Ny kastring på plats på Östervångsstadion

Nu kan friidrottare kasta bland annat diskus utan att riskera att träffa löpare. Östervångsstadion har fått en ny kastring som blir ett lyft för IFK Trelleborg.
Friidrott • Publicerad 21 september 2020
Så här ser den nya kastringen på Östervångsstadion ut.
Så här ser den nya kastringen på Östervångsstadion ut.Foto: Tomas Nyberg

Östervångsstadion har fått ett nytillskott av en stor kastring. Den nya kastringen är lite större och högre än den som var där tidigare.

– Nu är Östervångsstadion verkligen fin och vi fick ju nya banor förra året, påpekar Mats Sjölin, ordförande i IFK Trelleborg friidrott.

Annons

Den förra kastringen hade varit där sedan Östervångsstadion byggdes 2001 och var sliten. När skolungdomar klättrade i den förra året blev nätet ännu sämre och det knäcktes en stolpe.

Egentligen skulle den nya kastringen, som Trelleborgs kommun bekostat, varit klar i april, men arbetet har skjutits upp av olika anledningar, bland annat på grund av coronapandemin.

Därför har IFK inte haft tillgång till någon kastring i år.

– Det har saknats i träningen hela säsongen. Det är ganska opraktiskt att inte ha någon, så att de som kastar riskerar att kasta ut på löparbanorna, säger Mats Sjölin.

IFK hade en kasttävling för några klubbmedlemmar förra helgen för att inviga det nya nätet.

– Vi hade en liten invigning i det tysta, vi visste inte om ringen skulle gå att använda, först på fredagskvällen blev den klar, berätta Mats Sjölin.

Den förra kastringen togs ner och in under varje vinter. Det behövs inte med denna modell.

– Det underlättar för oss och det blir mer praktiskt, säger Mats Sjölin.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons