Annons

Ny idrottsförening efter simbråk

En ny idrottsförening är på väg att bli verklighet i Trelleborg - Trelleborg Kappsim. Föreningens uppkomst är resultatet av de konflikter som varit i Trelleborgs Simsällskap och de styrande i TKS består av tidigare styrelsemedlemmar i TSS.
Sport • Publicerad 28 juli 2004

Till exempel heter ordföranden i den nybildade föreningen Roland Olsson, samme Roland Olsson som var ordförande i TSS i våras - från årsmötet i januari till det extra årsmötet i juni då han, tillsammans med resten av styrelsen, tvingades ut ur föreningen. Anledningen till att Roland Olsson och de övriga i styrelsen lämnade TSS i juni var att styrelsen ville varsla Sven-Bertil Mattsson från sin tjänst som chefstränare i klubben. Förslaget mötte motstånd och styrelsen fick inte fortsatt förtroende av medlemmarna. Nu har de valt att bilda en egen simklubb. I måndags anlände en pressrelease till TA-sporten: För att bidra till ökade möjligheter att utöva simning på alla nivåer, har vi valt att starta ännu en simklubb i Trelleborg. Föreningen Trelleborg Kappsim kommer på sikt att kunna erbjuda allt från babysim, till simträning på elitnivå. Redan från starten i augusti finns möjlighet att utöva simning på bred nivå, och allt eftersom behoven uppstår så kommer verksamheten att breddas ytterligare. Trelleborg Kappsim är resultatet av att ett antal personer, med gedigen kompetens inom simning och föreningsliv, vill göra något tillsammans. Detta för att ge simintresserade barn och ungdomar ett utökat utbud av simrelaterade aktiviteter. För mer information se vår hemsida: www.trelleborg-kappsim.se eller ordförande Roland Olsson. Enligt klubbens hemsida bildades klubben den 30 juni men timingen för den här pressreleasen var kanske inte den bästa. Nu befinner sig Roland Olsson på semester och har inte gjort sig anträffbar för en kommentar. Naturligtvis har TA-sporten en rad frågor angående den nybildade föreningen. Frågor som vi gärna hade fått svar på eftersom händelserna inom simningen är anmärkningsvärda, inte minst ur ett idrottshistoriskt perspektiv. Trelleborgs Simsällskap bildades 1922 och har under de senaste åren upplevt exempellösa idrottsliga framgångar. Nu riskerar TSS att splittras och vad effekterna blir är svåra att förutse. Frågorna TA-sporten förgäves sökt svar på är bland andra: Varför bildas en ny simförening i Trelleborg? När drar verksamheten igång och vad har klubben för målsättning? Är Trelleborg tillräckligt stort för två simföreningar? TA-sporten gick in på hemsidan tss-trelleborg.com och kom då till Trelleborg Kappsim. Hur kommer det sig? TKS hemsida gör gällande att Trelleborgs Allehanda är en av klubbens sponsorer men ingen på Allehandas marknadsavdelning har hört talas om Trelleborg Kappsim. Hur kommer det sig? Det riktas stark kritik mot ert agerande vad gäller simningen i Trelleborg. Vad anser TKS om om den kritiken?

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons