Ny hemmaförlust för Tif Vikings

Mattias Björks fina målvaktsspel räckte inte och enkla baklängesmål bidrog i hög grad till KRIF Hockeys seger med 5– 3.
Sport • Publicerad 22 november 2004
Tif Vikings åkte på en ny förlust hemma mot KRIF Hockey men matchen var jämn där bortalaget dock var långt mer effektivt. Här vinnerTif Vikings Niklas Borgqvist pucken vid en av många sargdueller. Bild: Tomas Nyberg
Tif Vikings åkte på en ny förlust hemma mot KRIF Hockey men matchen var jämn där bortalaget dock var långt mer effektivt. Här vinnerTif Vikings Niklas Borgqvist pucken vid en av många sargdueller. Bild: Tomas NybergFoto: 

– Det är mest sådana vi släpper in!

Det var André Jönssons spontana kommentar direkt efter matchen, när ämnet "skräpmål" kom upp och målen det handlar om kom att avgöra matchen, där Tif Vikings till sist stod som förlorare med 3– 5, efter 2– 1, 0– 2, 1– 2 som periodsiffror.

Första skräpmålet innebar KRIF-kvittering till 1– 1, andra 2– 2 och tredje 2– 3 och alla dessa bortamål föranleddes av passivitet bland hemmaförsvarare och där Mattias Björk i målet var helt chanslös och totalt övergiven. Mattias som i stort annars stod för ett suveränt målvaktsspel och som räddade 39 puckar och han släppte endast in fyra mål, eftersom KRIF-målet fram till slutresultatet 3– 5 kom, när tränaren Fredrik Hallberg chansat med sex utespelare och med Mattias utanför isen. – Jag tycker helt klart vi var värda att vinna i dag. Vi föll på att vi missade alldeles för många avslut, samtidigt som vi lät trion som ligger i seriens poängtopp avgöra för KRIF, menar Fredrik Hallberg direkt efter matchen.

Fredrik har för tillfället en ovanligt tunn trupp att arbeta med, där Rickard Åkesson sällat sig till de skadades skara. En skara som innefattar bland andra Henrik Moricz och Johan Ryberg. Henrik är dock snart tillbaka på isen och det ser även hoppfullt ut för Rickard.

– Ja, det är en bit av menisken som lossnat men man kan inte känna den, varför den förmodligen är så liten att jag kan fortsätta spela. Det är ingen risk att förvärra skadan utan enda risken är att jag får väldigt ont, om den skulle fastna i ett visst läge och där en nerv kommer i kläm, förklarar Rickard i omklädningsrummet.

Han fanns med i båset under matchen och peppade spelarna så gott han kunde. En av dessa var André Jönsson, som denna gång fick ersätta just Rickard Åkesson på en av backplatserna. Så här säger Fredrik Hallberg om Andrés insats:

– Han gör en kanonmatch som back och är också väldigt nära i några avslut men visst, nu saknade vi honom som puckhållare i kedjespelet. Mattias Björk är tidigare nämnd och till hans plus ska även en straffräddning läggas. Den kom i andra perioden, vid ställningen 2– 3 och inte nog med Mattias räddning – KRIF-målvakten Mikael Lövström hade gjort en likadan bara 1.08 tillbaka i tiden. Då var det Robert Näslund som hade chansen att kvittera till 3– 3.

– Märkligt med två straffar så nära inpå varandra i en match. Vissa säsonger kan passera utan en enda straff, menar Inge Stridh, som är Tif Vikings protokollförare.

Tif-målen gjordes av Kalle Nilsson, Pontus Mårtensson och Christoffer Wiberg. Kalle assisterade även fram till Pontus och Christoffers mål och övriga "assistenter" var dessa: Robert Näslund, Jimmy NIlsson och Christoffer Hansson, där Robert antecknades för två assist.

Nu väntar två nya, tuffa matcher för Tif Vikings, där man först möter Vimmerby borta och sedan Kristianstad hemma. Smålänningarna ligger tvåa i serien och Kristianstad leder... Efter matchen mot KRIF Hockey förklarar Tif Vikings sportchef, Fredrik Jönsson, när det gäller den tunna spelartruppen, att man har saker på gång.

– Vi har ett par, tre spelare på gång – av division ett-klass och uppåt och det finns även ett par utländska namn på listan men allting handlar i första hand om att få ekonomin att gå ihop, förklarar Fredrik.

Resonemanget ger tränare Hallberg att avrunda med följande kommentar:

– Vi behöver fler spelare inte minst på grund av att vi måste kunna köra träningsövningar fullt ut och det har vi problem med i nuläget – med så många skadade och en så tunn trupp.

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

ISHOCKEY TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.