Annons

Ny golfbana planeras

Nu planeras det en internationell mästerskapsbana i Sydskåne med målet att arrangera Ryder Cup, och Trelleborg finns som alternativ för den exklusiva golfanläggningen.
Sport • Publicerad 25 juli 2002

- Vi letar efter mark som har optimala förutsättningar för en bana av högsta klass. Ledorden är kvalitet och tillgänglighet och vi letar efter mark i Malmö, Vellinge och Trelleborg, säger Mikael Sorling, kanslichef på PGA Sverige. Kraven innebär att marken är lämplig för att bygga en golfbana på. Sydskåne är därför ett naturligt val för PGA eftersom klimatet med milda vintrar ger de bästa förutsättningarna för en bana som kan hålla för spel så gott som året runt. Två 18-hålsbanor planeras med tillhörande korthålsbana och träningsanläggning. Dessutom ska PGA ha sitt säte på området och där ska finnas hotell. - Budgeten ligger på ungefär 100 miljoner kronor exklusive hotell. Men det blir ingen sluten golfklubb, här ska alla kunna spela, säger Mikael Sorling. Stortävlingar i klass med Scandinavian Masters kommer hållas på banan och Mikael Sorling hoppas att första tävlingen kan hållas 2008. - Vi hade ett möte med Trelleborgs kommun i våras och de visade ett stort intresse för våra planer, säger Mikael Sorling och det uttalandet bekräftas av kommundirektör Rutger Persson. - En golfanläggning som denna skulle vara en positiv kick för alla kommuner i vår region. Vi har diskuterat möjliga lägen, men kommunen äger inte så mycket mark som krävs för en så stor anläggning. Här måste till ett samarbete med privata markägare och det är många pusselbitar som måste komma på plats. Men kan PGA hitta rätt läge är vi positiva. PGA har som målsättning att arrangera Ryder Cup, det klassiska mötet mellan USA och Europa, 2018.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons