Annons

Ny forward på prov i TFF

Forwardsjakten fortsätter i TFF. Kendall Jagdeosingh, 22 år från Trinidad och Tobago gjorde på tisdagen sitt första träningspass med TFF. Under onsdagen spelar han med B-laget mot Limhamn/Bunkeflo i utvecklingsserien.
Sport • Publicerad 23 juli 2008

Transferfönstret stänger om en dryg vecka. Fram till dess hoppas TFF ha hittat den snabbe djupledslöpande forwardstypen man söker.

Kendall Jagdeosingh har matchen onsdagen samt träningarna på torsdag och fredag på sig att övertyga.

Annons

Närmast kommer han från proffsspel i USA:s andraliga, USL, där han spelar för Puerto Rico Islanders.

- Det vi vet om honom är att ha gjort bra i från sig där och att han har ord om sig att vara snabb, det visade han också på förmiddagsträningen, berättar den assisterande TFF-tränaren Alf Westerberg. Så här långt in på säsongen Jagdeosingh gjort två mål på tio matcher i Puerto Rico Islanders, en klubb som ligger tvåa i USA:s andra liga efter 16 spelade omgångar.

- Vi har inte så mycket att ta på ännu, men han orienterade sig snabbt i vad vi gjorde och det såg intressant ut. Man har ju sett många testspelare och han ser bättre ut än genomsnittet, säger Westerberg.

Så sent som i fredags spelade han sista halvtimmen när Puerto Rico Islanders besegrade Carolina Railhawks med 2-0.

- Han är kontrakterad av klubben, men det ska finnas en klausul i kontraktet om någon klubb från Europa hör av sig. Som jag förstått det vill han spela i Europa, fortsätter TFF:s assisterande tränare. Westerberg påpekar att forwardsbehovet fortfarande finns, trots att Andreas Drugge och Fredrik Jensen varit ett starkt anfallspar efter EM-uppehållet.

- Jensen har gjort det bra och det är roligt att Fisnik Shala också är tillbaka, men båda har sina skadehistorier bakom sig och de är ganska oerfarna.

- Därför skulle vi behöva en forward till, om vi kan hitta något vettigt, en spelare som vi kan få att fungera relativt snabbt.

Klockan 17.00 på onsdag eftermiddag spelar Kendall Jagdeosingh på Brovallen i Bunkeflo när TFF möter LB 07 i utvecklingsserien. Då gör också Michael Mensah comeback. TFF-forwarden har uppvaktats av just LB 07, men har nu valt att nobba superettanklubben.

Comeback efter skadefrånvaro blir det också för Andreas Wihlborg och Max Fuxberg.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons