Annons

Ny förlust skickade ur Palmstaden

På torsdagen försvann det sista lilla hoppet för Palmstaden IK. Den tunga förlusten borta mot IBK Lund innebär att det blir division 2 nästa säsong.
Innebandy • Publicerad 16 februari 2017
Det har inte varit någon lätt säsong i division 1 för tränaren Henrik Kronholm och hans Palmstaden. Foto: Tomas Nyberg
Det har inte varit någon lätt säsong i division 1 för tränaren Henrik Kronholm och hans Palmstaden. Foto: Tomas Nyberg

Med tre omgångar kvar har Palmstaden IK ointagliga elva poäng till Landskrona IBK ovanför nedflyttningsstrecket. Det stod klart efter att IBK Lund tillfogat Palmstaden säsongens 14:e förlust med 7–2 (2–1, 3–1, 2-0).

– Tabellen ljuger inte, även om vi kunde ha haft någon seger till. Vi åker ur välförtjänt, sa Palmstadens tränare Henrik Kronholm.

Annons

Sedan årsskiftet har det blivit två segrar på sju matcher. Framför allt har Palmstaden haft svårt att få till försvarsspelet.

– Nu är vi i division 2 nästa säsong. Det går inte att snacka bort att vi inte har räckt till i division 1. För föreningens bästa är det helt okej. Redan när vi gick upp så var det på ett bananskal. Andra lag spelade bort sig och vi överpresterade i den sista matchen när allt avgjordes, sa Kronholm och fortsatte:

– Vi visste att det skulle bli tufft inför säsongen, men vi har också tappat många spelare. I början hade vi för stor trupp, men nu är den för liten.

Tåget gick mer eller mindre för Palmstaden efter hemmaförlusten mot Landskrona i mitten av januari. Efter den matchen blev laget också av med tre spelare som lånats in av Höllviken i superligan.

– Höllviken valde att ta tillbaka dem. Bland annat ville de ha dem till division 3-laget som försöker ta sig upp i tvåan. Vi tappade tre spelare som var bland våra bästa, förutom att truppen blev tunnare tappade den i kvalitet.

Det återstår att se hur degraderingen påverkar Palmstaden IK:s representationslag. Henrik Kronholm vet inte hur det blir med sin egen tränarframtid.

Vill du fortsätta i Palmstaden även i division 2?

– Inga kommentarer.

Du har inte funderat färdigt, eller?

– Nej, det är inte färdigfunderat och dessutom vill jag ta det med styrelse och sportchef först, sa Henrik Kronholm.

Innebandy, Division 1 södra

IBK Lund–Palmstaden IK 7–2 (2–1, 3–1, 2–0)

P: Mattias Olsson, Marcus Schüler.

Christer CederlundSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons