Ny förlust för Stavsten - men fall framåt

Förlust igen för Stavsten, men matchen mot Guif var ändå ett tydligt fall framåt. Siffrorna sprang visserligen iväg till 26-31 (15-17), men Stavsten var med hela matchen.
Sport • Publicerad 26 februari 2003

Stavsten såg ut som ett nytänt lag. Visserligen gick det som det brukar i matchinledningen - motståndarna rann ifrån, i det här fallet till 2-6, men Stavsten gav aldrig upp. Guif har gått fram som en ångvält i allsvenskans inledning. Laget ligger tvåa efter Kroppskultur och har ett homogent, jämnt och rutinerat lag. - Jag har mött Guif-spelarna förr, säger tränaren Christian "Mini" Åkerman. Det gäller att vara med från början när man möter elitserielagen och stressa dem till dåliga avslut. Jag vet till exempel att Spyros Balomenos (nio mål i matchen) kan ha en jäkligt hög felprocent. Trots underläge såg det bra ut. Jonas Persson tog ett jätteansvar både framåt och bakåt och smällde resolut in ett par bollar i inledningen. Viktigare ändå var att Stavsten aldrig slutade att springa. Åt båda hållen. Flera mål kom efter fina kontringar, även om många kontringar också slarvades bort. Guif var dock lika skärpta i kontringsspelet som Stavsten, och klarade av att hålla avståndet hela matchen. Gästerna har dessutom ett tajt och tungt försvar som Stavsten fick stånga sig blodiga mot. 13.51 in i första halvlek kom så en "gammal" publikfavorit igen. Efter en snygg upprullning gick bollen till Rasmus Haagensen som gjorde sitt första av fyra mål för kvällen. - Tyvärr gick luften ur mig på slutet, men jag spelade väl OK i dag, säger Rasmus Haagensen. Med tanke på att detta var första matchen på en månad får jag vara nöjd. Haagensen har varit förhindrad att spela på grund av sitt arbete, men har följt Stavstens öden i allsvenskan och haft kontinuerlig telefonkontakt med klubben. Hjälper du till också i nästa match - Wasaiterna borta på söndag? - På söndag? Ja, då är jag med. Det kan ni räkna med.

Thomas Dahlgren thomas.dahlgren@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.