Annons

Ny förlust för sargat Stavsten

Ett sargat Stavsten slet mot elitserielaget IFK Kristianstad. Men uppgiften blev för mäktig, förlust med 26–37 (12–18) i kvalserien till elitserien.
Sport • Publicerad 13 april 2011
Tre man på bänken. Marcus Karlsson, Max Falkman och Max Johansson konstaterar att IFK Kristianstad var för starkt för Stavsten.
Tre man på bänken. Marcus Karlsson, Max Falkman och Max Johansson konstaterar att IFK Kristianstad var för starkt för Stavsten.Foto: 

– Det hade varit andra förutsättningar om vi hade haft fullt lag, sa en av de två Stavstentränarna, Martin Håård besviket efter matchen.

Sjukdomar och reser gjorde att Stavsten bara kunde anmäla elva spelare till matchen. Stavsten använde sig av åtta utespelare i matchen och det håller inte mot ett starkt Kristianstad.

Annons

– Vi har tre utespelare på bänken. Det är inte realistiskt att gå upp till elitserien när vi släpper spelare innan kvalet, sa Martin Håård efter matchen och fortsatte.

– Det märks på spelarna att det är irriterat över att vi är så få spelare nu, jag förstår dem. De blir trötta mentalt också, sa Martin Håård. Tränarkollegan Jimmy Nordström instämde.

– När Max (Johansson) blev skadad hörde jag någon skrika på byte men jag hade ingen att byta med, konstaterade Jimmy Nordström.

– Med de förutsättningarna vi har i denna match är det tufft att kunna vinna över Kristianstad. En stor eloge till våra spelare idag som verkligen kämpade, sa Nordström.

Stavsten höll jämna steg mot Kristianstad i tjugo minuter då det stod 9–11 på resultattavlan. Sedan tröttnade förklarligt trelleborgarna. Det var 12–18 i paus och även om Stavsten kämpade sig till 20–25 med tjugo minuter kvar kunde de brandgula gästerna enkelt spela hem matchen och vinna med elva bollar till slut.

– Vi gör en bra insats, men de straffar oss för vartenda misstag, sa mittsexan Johan Börjesson som är en av de som får spela mycket då truppen är tunn.

– Att spela 60 minuter två matcher i veckan när vi inte kan ah ordentliga träningar eftersom vi är så få är väldigt tufft att orka med. Det är inte så konstigt att vi gör misstag eftersom vi blir trötta.

Stavsten har nu sex raka förluster i kvalet.

– Det börjar bli tungt nu, det är bara att försöka göra det bästa av de matcherna som återstår, sa Jimmy Nordström.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons