Annons

Ny EM-semifinal för Ida Lindborg

Ida Lindborg fortsätter att göra ett bra EM. På lördagen nådde hon semifinal igen i kortbane-EM i danska Herning, på 50 meter ryggsim, efter att ha slagit dubbla personliga rekord.
Sport • Publicerad 14 december 2013

Den 19-åriga trelleborgaren slog personligt rekord både i försöken och senare i semifinalen, men det räckte inte i den tuffa konkurrensen. Ida Lindborg, på en ytterbana, kom sist i sin semifinal, efter att ha simmat på 28,20.

Ida Lindborg tog sista platsen till semifinalen. Hon delade 19:e platsen i kvalet med finskan Anni Alitalo, båda hade tiden 28,24. De 20 främsta nådde semifinalen.

Annons

28,24 var nytt personligt rekord på distansen. Det var 18 hundradelar snabbare än den tid Lindborg hade på SM för tre veckor sedan, 28,42, vilket kvalificerade henne för EM.

28,20 i semifinalen var alltså ytterligare en putsning av det personliga rekordet med fyra hundradelar. Tiden gav henne en 18:e plats totalt.

I torsdags nådde trelleborgaren semifinal på 100 rygg, och var då bara 16 hundradelar från final, det blev då en elfteplats till slut.

På söndagen avslutas EM. Då simmar Ida Lindborg sin favoritdistans, 200 meter ryggsim.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons