Annons

Ny blogg: Livet som viking

Fredrik Troberg, 23 år, ishockeyspelare i Tif Vikings i division två, har nyligen börjat blogga här på trelleborgsallehanda.se under namnet "Livet som viking".
Sport • Publicerad 18 oktober 2013
Foto: 

Vad ska du skriva om?

– Om det som händer i och runt laget. Jag hoppas att så många trelleborgare som möjligt vill följa oss på vår resa i den här serien. Sedan kommer jag att uttrycka mina egna funderingar kring hockeyn.

Annons

Vem är Fredrik Troberg?

– En rätt jordnära kille med stort föreningshjärta, jag brinner jättemycket för klubben. Jag är en idrottsnörd, gillar allt från formel 1 till curling. Jag följer alla sporter.

Vad säger du om lagets säsongsinledning?

– Än så länge har vi klarat omställningen från trean till tvåan förhållandevis bra. Vi har i tvåan att göra, bara vi håller vår disciplin, gör vårt jobb och inte tummar på något. Vi har fått en helt okej start, har ju tagit poäng i fyra av fem matcher.

Efter fyra omgångar låg du tvåa i utvisningsligan i division två södra C. Spelar du fult?

– Nej, men jag spelar på gränsen ofta. Jag gillar att smälla på, och det blir fel någon gång, precis som den som skjuter mycket missar ibland. Jag har fått ett matchstraff och en tvåminutare hittills, mer är det inte.

Vem är Tif Vikings bästa spelare?

– Svårt att säga. Jag säger kollektivet. Om alla är friska har vi fyra kedjor som kan producera. Alla är bra på olika saker, vi har ingen superstjärna. Jag är svag för en sådan som Frank Brobeck som verkligen sliter och ger allt i varje byte.

Var kommer vi att hitta Tif Vikings i tabellen när serien är slut?

– På en fjärdeplats. Vi har kapaciteten till det, jag trodde inte det på förhand, men så är det. I så fall får vi kvala till division ett.

Livet som viking-bloggen hittar du här: http://blogg.trelleborgsallehanda.se/livetsomviking/

Louise Löfgren
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons