Annons
IFK Trelleborg är ett lag i upplösning. Kenny Ekman har redan lämnat och fler spelare kan följa efter. De spelare som är kvar har vägrat att ställa upp i helgens träningsturnering i Söderslättshallen – som därför har ställts in.
Sport • Publicerad 27 augusti 2010

Om tre veckor ska IFK Trelleborg spela allsvensk premiär borta mot Hallby.

Den här helgen skulle laget ha deltagit i en träningsturnering på hemmaplan med matcher mot OV Helsingborg, IFK Ystad samt de danska lagen Holte och Höj.

Annons

Men turneringen blir inte av. IFK-spelarna vill inte spela. Det beslutet fattades vid ett spelarmöte i veckan.

– Under dessa förhållanden med utebliven lön och den turbulens som är i klubben vill vi inte spela. För att spela så här många tuffa matcher krävs både glädje och motivation, det finns inte i laget just nu, förklarar lagkaptenen Gogo Jancevski.

För en vecka sedan gick spelarna i laget ut i ett gemensamt uttalande där man deklarerade att man inte har förtroende för IFK Handbolls styrelse. Detta sedan klubben bland annat inte har kunnat betala ut löner till spelartruppen.

”Vi vill inte sluta träna och till exempel strejka. Men det är en tidsfråga innan vi måste göra någonting”, lät det då från spelartruppen.

Nu väljer man att agera genom att inte spela.

– Det märktes under träningsturneringen i Höör i helgen, det var inget fokus på matcherna, säger Gogo Jancevski.

Vad har hänt sedan ni gick ut med ert uttalande för en vecka sedan?

– Ingenting egentligen. Styrelsen har sagt att situationen är allvarlig, annars har vi inte hört något, säger Gogo Jancevski.

När IFK spelar sin nästa match vet han inte. Om tre veckor börjar serien.

– Jag hoppas att situationen ska lösa sig till dess, att det ska hända något som gör att vi får lite glädje i laget. Jag tror alla känner oro och rädsla inför serien, då börjar det ju på riktigt.

Annons

Ni är inställda på att spela i allsvenskan?

– Alla vill spela, men något måste göras. Jag hoppas att vi kan ha ett slagkraftigt lag. Att sälja nyckelspelare är ju inte bra för det sportsliga.

Ni vill bli av med styrelsen. Hur rimligt är det att hitta ny styrelse i det här läget när klubben har stora skulder?

– Jag vet inte. Det är i alla fall spelarnas åsikt. Förhoppningsvis finns det några gamla IFK-vänner som kan hjälpa oss.

Under torsdagsträningen hade tolv man tagit sig till Södan. Sebastian Carlsson var på plats men tränade inte på grund av huvudvärk.

– Jag vet egentligen inte varför man går hit. Det är nog bara en tidsfråga innan spelarna ledsnar och inte kommer hit alls, säger Sebastian Carlsson.

Kenny Ekman har lämnat laget. Hur intresserad är du över att spela i andra klubbar?

– Jag har fått kontraktsförslag från tre, fyra klubbar, men man är i en dålig sits. Vi får ju inget betalt här, det är ett dåligt förhandlingsläge. Sedan är trupperna redan spikade, det är ett svårt läge att lämna nu, säger Sebastian Carlsson.

– Vi vill att det ska lösa sig, vi är unga och vi trivs i stan. Vi vill fortfarande att det ska lösa sig i den här klubben, menar Gogo Jancevski.

Efter en knapp timmes träning blåser tränaren Denis Bahtijarevic i pipan för sista gången. Spelarna går samman och uttalar ett unisont ”Trelleborg IFK” innan man skiljs åt.

I dag klockan halv fem är det träning igen.

Christian Abrahamsson
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons