Annons

Nu står TFF-hoppet till Ryan Johnson

När det är svinkallt på konstgräset i Anderslöv – ja, då är det riktigt råkallt men den kölden bet inte på jamaicanen Ryan Johnson i går. Ryan är den senaste i raden testpselare i TFF och nu står hoppet tillhonom.
Sport • Publicerad 10 februari 2007
Jamaicanen Ryan Johnson gjorde första träningspasset med TFF i går och i dag inleder han borta mot Jönköping. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Jamaicanen Ryan Johnson gjorde första träningspasset med TFF i går och i dag inleder han borta mot Jönköping. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

– Jag kommer närmast från Chicago, där jag spelat i MSL senaste halvåret, inleder Ryan efter träningspasset.

Ryan är nyss fyllda 22 år och kommer alltså närmast från Chicago, där han representerat Chicago Fire i MSL eller Major Soccer League sedan i somras.

Annons

– Då kom jag från Real Salt Lake, förtydligar Ryan eller "RJ" som är smeknamnet.

Han kom till proffsligan och Salt Lake sedan han tradats i tredje draften i januari 2006 som nummer 57 på listan över intressanta spelare. Då kom han närmast från Oregon State University. Ryan har också under hela skoltiden uppmärksammats för sina fotbollskonster.

– Jag är väl ganska snabb – det har vi jamaicaner fått från vattnet – och så är jag bra i luften. Dessutom är jag väl ganska bra med bollen och tycker om att dribbla, fortsätter han.

Ryan såg pigg ut under de råkalla förutsättningar som rådde i Anderslöv i går men det är inte lätt att imponera.

– Nej, det är det inte men man såg ändå tendenser i hans agerande som är positivt, menar Conny Karlsson väl tillbaka i värmen på Vångavallen.

Ryan har inte heller haft det så lätt sedan han kom till seniorfotbollen i Salt Lake och Chicago. Tittar man i MSL-statistiken och den är av USA-mått – riktigt noggrann! – ja, då får man fram följande:

Real Salt Lake: Sju matcher med spel i sammanlagt 154 minuter. Inga mål eller assists men väl ett skott på mål.

Chicago Fire: Tre matcher med spel i sammanlagt – 46 minuter! Inga mål här heller men tre skott. Varav två på mål.

Kall fakta – absolut inte för att misskreditera Ryan Johnson – men av vikt för att belysa TFF-möjligheter så här nära den allsvenska säsongstarten. Det är denna kategori spelare som står till buds...

Till nämnda fakta ska läggas reservlagsspel i de båda klubbarna under fjoråret och där producerades både mål och assists av Ryan Johnson. – Jag fick också chansen att göra en landskamp för Jamaica i april. Vi spelade 1– 1 på bortaplan.

Annons

Bortaplan men hemma för Ryan – som bott i USA sedan tvåårsåldern och vuxit upp i Boston. Därmed har han också dubbelt medborgarskap. Hans internationella status förstärks genom en norsk agent, boende i USA.

Enligt Lasse Larsson samarbetar norrmannen i sin tur med en svensk agent.

– Jag stannar tio dagar och hoppas få spela en eller annan match med TFF, avrundar Ryan.

Conny Karlsson bekräftar från rummet bredvid att så blir fallet:

– Ja, det är tänkt att Ryan startar mot Jönköping men hur mycket speltid han får avgör vi efterhand. TFF möter Jönköping Södra i varm och skön inomhushall borta i dag. Samma Södra som till sist hamnade strax under mitten i superettan i fjor.

TFF-truppen i sin helhet ser ut så här:

Christian Fegler, Fredrik Persson, Christian Ahlström, Thommie Persson, Yousef Fakhro, Linus Malmqvist, Mikael Bengtsson, Andreas Wihlborg, Emil Mårtensson, Patrick Nilsson, Mattias Thylander, Hassan Cetinkaya, Jimmie Augustsson, Björn Westerblad, Michael Mensah samt Ryan Johnson.

– Sedan möter vi Höllviken borta på tisdag men då mixar vi med tipselitlaget. Troligen spelar Ryan med även då, menar Conny.

Tredje matchen under Ryan Johnsons vistelse blir mot Halmstads BK. Den matchen spelas borta på lördag.

På skadefronten finns tacksamt inget att meddela. Dock saknades såväl Rasmus Bengtsson som Fredrik Jensen i går.

Annons

– Rasmus har legat i feber hela veckan och trodde först det var halsfluss men så illa var det inte, informerar storebror "Micke".

Samtidigt har Rasmus också dragits med en sträckning i ena lårets baksida och därför passade vilan kanske extra bra. – Tack och lov var det inget allvarligt och jag har kunnat jogga obehindrat i dag.

Så säger Fredrik Jensen om sin uppkomna ryggåkomma under torsdagens fys-pass. Han berättar vidare så här:

– Det var något som låste sig men Peter (Andersson, TFF:s sjukgymnast) har dragit rätt ryggen och nu känns det alltså helt bra igen.

Fredrik vilar alltså dock från matchen i Jönköping men spelar troligen i Höllviken på tisdag.

Sigge Hansson

0410– 5454 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons