Annons

Nu slår Stavsten ur underläge

Det blev storstryk senast och det mesta talar emot Stavsten när laget på torsdag åker till Göteborg för bortamatch mot Önnered. "Konkret finns inget som talar för att vi ska vara bättre nu", säger Christian Skoog.
Sport • Publicerad 3 mars 2004

För knappt två veckor sedan toppade Stavsten tabellen och kvalspel såg ut att ligga inom räckhåll. Nu talar det mesta emot laget. Tre raka förluster, fyra poäng efter ledande Alstermo och den tunna truppen saknar alltjämt ett par viktiga spelare. På torsdag kväll väntar serietvåan Önnered på bortaplan. Önnered från Göteborg som vunnit säsongens två tidigare möten, båda i Söderslättshallen. Christian Skoog är Stavstens assisterande tränare, lagkapten och skyttekung och han ser inte mycket som talar för att Stavsten är bättre mot Önnered än vad laget var senast då det blev storförlust mot Alstermo på bortaplan (26-11). - Nej, konkret finns inget som talar för att vi ska vara bättre nu. Det skulle i så fall vara att folk vill visa att vi kan bättre än vad vi visade senast. Stavsten saknar fortfarande Conny Johansson (knäskadad) och Mattias Hoff (semester i Thailand), båda niometersspelare. På nio meter spelar Kenni Nörskov, Christian Skoog och Jonas Persson. Beredd att komplettera där är också junioren Johan Nilsson. Normalt en vass niometersuppställning men Nörskov är fortfarande inte inspelad i laget och Skoog och Persson har inte tränat tillsammans på två veckor. Detta beroende på att Persson spelat EM för poliser och att Skoog haft vinterkräksjukan. Lagkaptenen Skoog lider dessutom av nageltrång. - Det går att bita ihop på matcherna men det är svårare att gå för fullt på träning, säger han. Efter säsongens slut väntar operation. Trots alla orosmoln är kvällens slag förstås inte förlorat på förhand. - Vi är inne i en tung period. Vi är lite folk och det har gått ut över träningarna. Men vi kommer att kämpa. Det finns ett kunnande och med lite flyt kan vi slå Önnered. Stavsten har varit ojämnt under hela säsongen och hur säsongen ska sluta är inte lätt att förutse. - Det känns som att vi har möjlighet att både gå uppåt och nedåt. Men efter tre raka förluster börjar man titta nedåt i tabellen. Samtidigt kan det vända snabbt. En seger mot Önnered kan betyda att vi är helt klara för fortsatt spel i division 1 och att vi dessutom kanske bara är två poäng efter täten, säger Christian Skoog som däremot inte är speciellt optimistisk inför ett eventuellt kval till elitserien: - Som det ser ut nu, med de skador vi har, har vi inte mycket att hämta i ett kval.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons