Annons

Nu ska TFF besegra skräckmotståndaren

Av 22 möten mellan TFF och Örebro har endast tre slutat med TFF"seger. Men när lagen möts på Vångavallen på måndag betyder den statistiken ingenting, eller?
Sport • Publicerad 4 juni 2005
Mattias Kronvall har besegrat Örebro – och tänker göra det igen. Arkivbild: Tomas Nyberg
Mattias Kronvall har besegrat Örebro – och tänker göra det igen. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

TFF:s dåliga statistik mot Örebro, tre segrar, sex oavgjorda och tretton förluster, rymmer faktiskt också något positivt. Alla de tre segrarna är tagna på hemmaplan.

Senaste segern är från allsvenskan 2000 och då TFF vann med 3"0 på Vångavallen efter mål av Christian Andersson, Jonas Nilsson och Patrik Olsson.

Annons

Men 13 förluster talar sitt tydliga språk och frågan är hur det kommer sig att ÖSK ställt till så mycket problem för TFF. Lagen byter spelare men treden håller i sig.

– Exakt vad det beror på är svårt att säga. Vi har traditionellt haft ganska lika spelstil och det brukar vara ett tungt lag att möta. Men en positiv sak nu är ju att vi har så många nya som inte har haft något med det att göra, säger Mattias Kronvall, 28, som kom till TFF 1998 och som därmed hunnit förlora fem gånger mot ÖSK.

Men Kronvall ska inte låta det tynga honom eftersom han faktiskt också funnits med vid samtliga tre segrar.

På måndag lär det vara ett revanschsuget Örebro som kommer till Vångavallen. Förhandsfavoriten har inte alls levt upp till förväntningarna och 0"5 hemma mot AIK senast var en riktig stjärnsmäll. Mattias Kronvall anar hur ÖSK-spelarna mår just nu. Med TFF var han i samma situation våren 2002 " stora förväntningar, katastrofal start i superettan.

– De är inne i en negativ trend med en stor rädsla för att förlora. Det gäller för dem att få ordning på spelet och inse att det är tufft i superettan också.

När lagen möttes förra året var läget ungefär detsamma, även om det då handlade om allsvenskan. TFF hade överraskat och Örebro hade gjort det rakt motsatta.

Då vändes båda klubbarnas trender i och med Örebros 2"1 seger på Vångavallen. För TFF gäller det att se till att historien inte upprepar sig.

För hårt pressade Örebro kanske den fördelaktiga statistiken när det gäller möten med TFF kan ge lite råg i ryggen.

Eller?

– Jag skiter i statistiken, säger ÖSK-tränaren Patrick Walker...

Jonas Gustafsson

Fotboll Trelleborg Höllvikens Gif har kommit överens med TFF-försvararna Tobias Hansson, 18, och André Hansson, 19, om en övergång.
Fotboll Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons