Annons

Nu ska Sjöhage lysa

Han är stjärnan som ännu inte lyst upp i Trelleborg. Frågan är om Joakim Sjöhage kommer ses alls under höstmörkret eller om säsongen fortsätter att vara svart. ”Det känns som att formen har slagit till nu”, säger TFF-forwarden förhoppningsfullt.
Sport • Publicerad 24 september 2009
Foto: 
Joakim Sjöhage hoppas på ett gott slut på fotbollsåret 2009.
Joakim Sjöhage hoppas på ett gott slut på fotbollsåret 2009.Foto: 

TRELLEBORG. I söndags, mot Häcken, firade han sin 100:e allsvenska match. På söndag firar han sin 23:e födelsedag. Annars har det inte varit mycket att fira för Joakim Sjöhage under debutåret i TFF.

– Än så länge har det varit botten. Undantaget någon match i våras har det inte alls varit bra. Både jag och min omgivning hoppades på mer.

Annons

Missarna på försäsongen ser spelaren som en förklaring.

– Alla stolpskott satte sig i huvudet, sedan kom jag bort mer och mer i och med att Jensen spelat så bra. I Elfsborg var jag den som kom bakifrån, medan jag kom hit som en relativt dyr värvning.

Nystarten av karriären blev inte vad vare sig Sjöhage själv, supportrarna eller Tom Prahl förväntat sig. Karriären har snarare fortsatt ned. Sparsmakat med speltid och ett mål - mot Örgryte i våras – står på nyförvärvets konto.

– Jag tror inte att han är nöjd med sin säsong, säger TFF-tränaren. Det måste finnas mer att ta av, men säsongen är inte slut.

Vad är det ni vill ni få ut mer av honom?

– Bättre kvalitet, ett säkrare passningsspel och framför allt att han hotar och tar sig förbi folk. Han ska nosa upp och skapa lägen, helt enkelt vara en besvärlig jävel att ha att göra med. På träning har han visat det från och till, men han har mer att bevisa. Nu hoppas jag att han acklimatiserat sig.

Tom Prahl hyllar sin namnkunniga forward för att han hela tiden hållit huvudet högt.

– Han har varit den som visat förvånansvärt mycket geist. Han har stått kvar och kört avslut på egen hand efter träningarna. Han har visat en bra inställning hela tiden.

Vad menar du med förvånansvärt mycket geist?

– Det är ändå en spelare som haft höga krav på sig. Jocke har hela tiden bidragit, har hela tiden gjort sitt bästa. Det är kvaliteten som inte har hållit.

Annons

Men Prahl tror på Joakim Sjöhage, säger att spelaren sett bra ut på träning på sistone och själv säger sig Sjöhage ha svarat för sin bästa träningsvecka för i år.

– Självförtroendet har kommit tillbaka, jag gjorde två mål mot Mjällby med B-laget och det känns som att formen har slagit till nu.

På onsdagens träning hade Tom Prahl en övning där både Fredrik Jensen och Joakim Sjöhage spelade på topp, med Andreas Drugge på mittfältet i en rak 4-4-2-uppställning.

– För en backlinje som inte är så snabb är det inte roligt att möta både Jensen och mig. Dessutom får man ett mer aggressivt försvarsspel med två forwards. Samtidigt har vi inte övat det så mycket.

Därmed talar det mesta för att Sjöhage åter bänkas. Men det är en reserv med gryende form som är beredd att hoppa in och sprida ljus över TFF.

– Jag hoppas kunna avsluta säsongen snyggt och göra några mål till.

Björn Gustavsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons