Annons

Nu kan man svinga under tak på Bedinge GK

I oktober 2018 togs första spadtaget. Ett år och massor av ideella arbetstimmar senare var det på fredagskvällen dags för invigning. Bedinge GK kan nu ståta med en ny golfstudio och en drivingrange under tak.
Golf • Publicerad 4 oktober 2019
Första bollen är slagen. Jimmie Berglind är en av de medlemmar som varit drivande i bygget av en golfstudio på Bedinge GK. Här slår han ut inför åskådarnas granskande blickar.
Första bollen är slagen. Jimmie Berglind är en av de medlemmar som varit drivande i bygget av en golfstudio på Bedinge GK. Här slår han ut inför åskådarnas granskande blickar.Foto: Björn Gustavsson

En golfstudio finns både på Tegelberga GK och på Trelleborgs GK. Nu finns det också på Bedinge GK, efter att ideella medlemskrafter gått samman och hjälpts åt.

– Vi har gjort det med bara ideella krafter. Det enda vi har köpt är elinstallationen. 20-25 personer har lagt otroligt många timmar här, helt fantastiskt, säger klubbchefen Per Kestola.

Annons

Vad betyder det här för klubben?

– Att vi har en anläggning framförallt för våra juniorer. Det här betyder att vi kan träna året om, att vi kan ha andra möjligheter med träningen. Bland annat kan vi ha fysisk träning inomhus som vi inte har haft tidigare. Bara väderskyddet gör ju jättemycket, säger Per Kestola.

Klubbens juniorverksamhet ligger på mellan 60-70 spelare i dagsläget. Genom att erbjuda bättre träningsmöjligheter hoppas man behålla dem och locka fler.

Belysning ute och inne gör att man kan nöta på svingen även på kvällarna.

I studion finns utrustning och instrument för att mäta diverse golfdata utifrån klubbor och slag.

Förhoppningen är att den nya anläggningen också ska locka nya spelare till Bedinge GK, som i nuläget har cirka 1100-1200 medlemmar.

Ordförande Stina Karlgrund konstaterar att det är en stor dag för klubben.

– Förmodligen gör det här att våra medlemmar kommer att träna lite mer och att man behåller sitt handicap, eller att man sänker sig. Golf är ju inte bara för de unga, det är för alla människor, det är ett sätt att leva, säger hon.

Ordförande Stina Karlgrund och klubbens golf-pro Marcus Dahlberg håller i bandet när Erik Lundström (KD), vice ordförande i kommunstyrelsen, står redo att klippa till. Erik Lundström berättar att han har 10 i handicap.
Ordförande Stina Karlgrund och klubbens golf-pro Marcus Dahlberg håller i bandet när Erik Lundström (KD), vice ordförande i kommunstyrelsen, står redo att klippa till. Erik Lundström berättar att han har 10 i handicap.Foto: Björn Gustavsson

Efter tal och bandklippning var det dags att slå de första bollarna från den nya studion. Jimmie Berglind, en av de eldsjälar som varit med och byggt, var först ut och följdes bland andra av Erik Lundström (KD), vice ordförande i kommunstyrelsen, som varit medlem i Bedinge GK sedan 1978.

Ordförande Stina Karlgrund smider redan nya framtidsplaner: ett stugområde i anslutning till golfbanan.

Annons

– Folk som kommer hit och hälsar på ska kunna bo. Vi har ju en sandstrand 300 meter bort. Någon i familjen ska kunna ligga vid stranden när någon annan spelar golf. Det är ett mål vi har, säger Stina Karlgrund.

Samma dag som golfstudion invigdes var det också premiär för en ny krögare på Bedinge GK. 120 medlemmar satt till bords när invigningen var över.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons