Annons

Nu fattas bara en squashklubb

I går invigdes den helrenoverade squashhallen i "Södan". "Nu finns de rätta förutsättningarna för att en klubb ska kunna bildas", säger Mats Rengbo på Trelleborg Fritid.
Sport • Publicerad 10 mars 2005
Sebastian Victor och Gustav Detter, båda Malmö SRC, testar den nya squashhallen i "Södan". "Bra studs tillbaka och inte så mycket ljud, väldigt bra golv också", säger Gustav. Bild: Tomas Nyberg
Sebastian Victor och Gustav Detter, båda Malmö SRC, testar den nya squashhallen i "Södan". "Bra studs tillbaka och inte så mycket ljud, väldigt bra golv också", säger Gustav. Bild: Tomas NybergFoto: 

Squashsporten flyttar fram positionerna i Trelleborg. I och med gårdagens invigning av den nyrenoverade hallen i Södan togs ännu ett steg framåt.

Ett tyskt företag, specialiserat på idrottshallar, har gjort jobbet och fastighetsförvaltningen har betalat. Runt 120 000 kronor har det kostat, berättar Christer Fingal på fastighetsförvaltningen.

Annons

Golv, väggar och tak har restaurerats och när det gäller den så kallade frontväggen, den som spelarna har rakt framför sig och som bollen måste träffa, har inget lämnats åt slumpen. En hårt sammanpressad platta av MDF-typ har fästs på en aluminiumprofil och bakom den finns ett hålrum som fyllts med sand. Sanden har två funktioner; den ska ta upp fukt utifrån (frontväggen är en yttervägg) och den ska borga för att det studsar jämnt över hela väggen.

Även belysningen i hallen har bytts ut.

Gustav Detter och Sebastian Victor (från Höllviken) testade banan efter att Thomas Troedsson, generalsekreterare i Svenska Squashförbundet klippt bandet.

– Bra studs tillbaka och inte så mycket ljud, väldigt bra golv också, säger Gustav. Gustav och Sebastian, som tävlar för Malmö Squash Rackets Club, tillhör de bästa juniorerna i landet och förbereder sig närmast för JEM i Malmö 19-27 mars.

I Trelleborg saknas ännu en squashklubb men det saknas inte spelare och den så kallade Trelleborgsstegen är i full gång.

– Nu finns de rätta förutsättningarna för att en klubb ska kunna bildas, vilket vore bra, säger Mats Rengbo på Trelleborgs Fritid.

Just det faktum att det rör sig om en kommunal anläggning tilltalar Thomas Troedsson från förbundet.

– 90 procent av anläggningarna är i privat regi och vi jobbar för att en större andel ska drivas i kommun- eller föreningsregi, säger han.

Det handlar om att få squashen att bli mer än en motionsidrott. Eller som det står på förbundets hemsida: Squash är mer än en grönsak!

Jonas Gustafsson

Squash Trelleborg
Squash Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons